Plavání je pro kojence naprosto přirozené

Pobyt ve vodě je až na výjimky pro většinu děti příjemný a prospívá jim. Společnou aktivitu oceňují i maminky, které tak mají na mateřské dovolené možnost navázat nové kontakty.

Plavecké kurzy pro miminka nejsou levnou záležitostí, průměrná cena za deset hodin se pohybuje kolem 3500 korun. Některé zdravotní pojišťovny na tyto kurzy přispívají, stačí se jen informovat ve vaší pojišťovně. A jaké má kojenecké plavání přínosy?

Hry ve vodě

Přestože jde o kurzy plavání s miminky, nejedná se o skutečné plavání, protože děti jsou schopny naučit se plavat až po čtvrtém roce svého života. V kurzech jde tedy spíše o zvykání si na vodu, koupání, cvičení a hraní si v bazénu. Hlavním cílem je pohybová stimulace, kdy hry ve vodě podporují celkovou aktivitu dítěte, a pomáhají tak jeho optimálnímu vývoji.

Pobyt ve vodě je pro většinu dětí přirozený a příjemný, přesto jsou i takové, které jej nemusí přijímat s potěšením. I proto je důležité vždy volit individuální přístup a miminko do plavání rozhodně nenutit. Plavat by měly vždy jen zdravé děti, které netrpí astmatem, alergiemi, ekzémem nebo jiným autoimunitním onemocněním. Dalším důležitým aspektem je také výběr vhodného plaveckého klubu. Ideální je volit bazény, ve kterých není voda chemicky ošetřena, má přiměřenou teplotu a součástí klubu je vhodné zázemí. Tedy především bezpečné prostory pro sprchování a převlékání dětí a rodičů, aklimatizační místnost či prostory pro krmení a hraní.

Zábava i pro rodiče

Kurzy plavání pro miminka nejsou pouze zábavou pro děti, velmi pozitivně je vnímají i samotné maminky. Umožňují jim totiž vymanit se ze sociální izolace, se kterou především čerstvé maminky na mateřské dovolené někdy bojují. Mohou tak navázat kontakty s jinými maminkami a sdílet své zkušenosti. Přínosem kojeneckého plavání je také utužení vztahu rodiče s dítětem, protože se jedná o vhodné zpestření společně stráveného času.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat