Vyrobte si doma s dětmi strašidelné dekorace na Halloween

Každý rok na Vánoce i Velikonoce zdobíme své domovy a čím dál častěji je odíváme do tematické výzdoby i s blížícím se podzimem, kdy nás čeká Halloween. Nejedná se sice o tradiční český svátek, ale děti ho milují. A to především díky možnosti kreativně se vyřádit při vyrábění strašidelných kostýmů a předmětů, které leckdy vyvolají strach i u dospělých. Využijte sychravé podzimní počasí, které je jako stvořené na vyrábění strašidelných dekorací, a originálně vyzdobte váš domov tak, že se kolemjdoucí u vašich rozsvícených oken se zaujetím zastaví.

K tradiční halloweenské výzdobě patří vydlabané dýně se svíčkou uvnitř, čarodějnice, černé kočky se svítivýma očima, duchové, netopýři, pavouci a všelijaká další zvířata a příšerky. Všechno se už dnes dá pohodlně a bez práce koupit, ale vyrobit si s trochou fantazie své vlastní děsivé rekvizity je o dost větší zábava. Až se za okny začne rozprostírat mlha, setmí se a večer bude ještě dlouhý, zabavte nenechavé dětské ruce výrobou dekorací na Halloween. Materiál na tvoření se dá sehnat za rozumný peníz.

DIY tip: Pavouci a pavoučci z polystyrenu

Na výrobu pavoučků potřebujete polystyrenové kuličky, černou akrylovou barvu, pohyblivé nalepovací oči, chlupaté drátky, spirálku pro zavěšení a tavicí pistoli. Postup je dále jednoduchý.

„Nejprve natřete polystyrenové koule černou akrylovou barvou, budou fungovat jako tělíčko pavouka. Abyste se při vyrábění neumazali od barvy a kouli co nejlépe natřeli, můžete použít špejli. Nasaďte na ni kouli, natřete pohodlně ze všech stran a nechte zaschnout. Po zaschnutí přilepte pohyblivá očka. V úrovni pavoučích očí udělejte na každé straně koule čtyři dírky, do kterých zasunete chlupaté drátky. Ty poslouží jako pavoučí nožičky. Pro jistotu je můžete připevnit ještě trochou lepidla pomocí tavicí pistole. Nožičky na konci nezapomeňte ohnout a zakroutit tak, aby pavouček dobře stále na všech nohách,“ radí Lenka Pachmanová zakladatelka platformy Idea Creative. Hotové pavoučky můžete ještě působivě zavěsit do prostoru, třeba do okna. Uděláte to jednoduše tak, že do horní části našroubujete speciální spirálku, která slouží k zavěšení polystyrenových produktů.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat