Záchrana pro pracující rodiče

Život dokáže být někdy pořádně stresující a ten rodičovský ještě mnohonásobně víc. Abyste si úroveň stresu co možná nejvíce minimalizovali, poradíme vám, jaké potraviny mít doma vždycky připravené.

Také si občas říkáte, jak snadný a bezproblémový váš „život před dětmi“ byl? Po práci jste si zašli s kamarádkami na kávu nebo drink, obědy ani večeře jste neřešili a všechno si jen tak plynulo. Teď místo kávy s kamarádkou běžíte rychle pro děti do školy a školky a potom ještě na nákup. U toho děti většinou nevydrží, a pokud nemáte nervy z oceli, stres stoupá… Poradíme vám, co si na seznam na příští nákup napsat nejdříve – abyste na stres a proti stresu byla připravená.

Kafe, kafe, kafe (popřípadě ještě cukr a mléko)

Víc k tomu asi nemusíme říkat, že? Nebo si dokážete představit jeden den bez kávy? Důležité jen je hlídat si pečlivě dostatečné zásoby.

Jablečný džus

Jablečný džus je totiž asi nejoblíbenější dětský nápoj. A i když ho hned od prvního seznámení s ním budete dětem podávat tak naředěný, že už to bude vlastně jen voda, budou vaše děti přesto super šťastné.

Müsli

Zdravá, nekomplikovaná, a hlavně rychlá snídaně pro všechny věkové kategorie. A protože nejdůležitější je mít plán, můžete si je připravit už večer.

Jablko a okurka

Pokud se vydáte kamkoli, mějte vždy jedno nebo klidně oboje vždy po ruce. Z nějakého důvodu totiž všechny děti hned po odchodu z domu dostávají hlad, který, pokud neuspokojíte, roste úměrně s jejich kňouráním a vaším stresem. A jablko a okurka chutná všem.

Sušenky a preclíky

Ano, přiznejme si, že občas prostě sušenka může zachránit situaci. A dají se koupit i ty bez cukru nebo v bio kvalitě. A to stejné platí pro preclíky, tyčinky nebo rybičky. Existují už i dětské varianty bez soli za to se sezamem.

Gumoví medvídci

Pozor – ty jsou jenom za odměnu! Například pro toho, kdo dojde se smetím, nebo uklidí nádobí do skříně. A budete koukat, jak rychle vaše malé dítko sundá boty nebo bundu, když bude mít sladkou motivaci!

Sekt

Ten pomáhá lépe než jakýkoli prášek na nervy! A jeho účinek se zvyšuje, pokud si ho dopřejete s nějakou „spolutrpitelkou“ z řad vašich kamarádek. Ale všeho s mírou!

Těstoviny

Doslova rytíř mezi potravinami! Děti je milují, jsou hotové za chvilku, a když nenajdete doma nic, s čím byste je nakombinovali, „suché“ jsou přece nejlepší.

Levandulový čaj

Působí stejně uklidňujícím účinkem jako sekt, ale někdy se prostě nehodí (ještě) otevřít láhev…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat