Matky jsou také jen lidi

Pro mnohé to může být šok, ale je jisté, že matky jsou také jen lidské bytosti. A ty někdy dělají hloupé, ošklivé, zlé a legrační věci.

Znáte to rčení, že "Matky jsou andělé, jen bez křídel"? Bohužel vám spousta matek řekne, že to není pravda. Ano, poslední roky se novodobé matky samy pasují ro role, že neexistuje nic důležitějšího a ušlechtilejšího. A to je svým způsobem pravda, ale ty věci s andělem a "obdivuhodnosti" bohužel nemají s realitou absolutně nic společného. Každá mám se snaží být ta nejlepší máma, jakou může být. Upřímná, autentická, tvrdě pracující matka. Výsledek snažení ale není andělský – možná občas trochu jako Lucifer, potížista mezi okřídlenými. Dokážou se vztekat stejně jako jejich děti – nakonec geny se dědí…

Super matka neexistuje

Buďme upřímní, srovnání s anděly pravděpodobně nesedí u většiny matek. Ale na začátku okouzlující kariéry super-mámy věříme, že skutečně takové věčně trpělivé matky, které známe z romantických rodinných příběhů a reklam, existují. Takové, co nikdy neztrácejí nervy. Péťa podvacáté vypne vysavač a jeho máma se směje. S úsměvem drhne čokoládové skvrny z pohovky zbrusu novým čističem čalounění, zatímco roztomilý prcek ničí ubrus svýma špinavýma rukama. A my už si myslíme, že jako matky jsme selhaly. Jsme havraní matky, které znají pocity jako je hněv, bezmocnost a hysterie. Ale faktem je, že si někdo všechny ty super matky v knihách, filmech a reklamách vymyslel. Jsou skutečné asi jako Mickey Mouse, Locika nebo zadek Kim Kardashian. A přesto jsou důvodem, že se matky po celém světě stydí za to, že jsou "skutečné". Občas trochu hrozné, s duševními nedostatky a morálními slabostmi. Zkrátka skuteční lidé.

Hrdina pro vlastní děti

Mnohem víc než obdiv a uznání cizích lidí si važte komplimentů a obdivu vašich dětí. Že vám někdy vmetou do tváře, že vás nenávidí, nebo se dokážou vztekat tak, že byste se k nim nejraději přidala, není podstatné. Důležité je, že pak se k vám přijde stejně pomazlit. Ruku na srdce – i vy máte přece někdy dny na nic. Odpustí vám všechna ta malá selhání jako je ranní spěch, protože jste si trochu přispala, nebo to, že zrovna nemáte chuť si s ním hrát a váš vztah nezničí ano to, že někdy jste trochu hlasitější.

Špatné je někdy normální

Dobrá věc je, že láska zvládne hodně. Jsem si jistá, že kdyby perfektní maminky vychovávaly skvělé lidi, nebyli by vůbec žádní skvělí lidé. V podstatě téměř každý může vyprávět příběh, ve kterém andělská křídla jeho matky s obrovskou ránou spadla na zem. Jedna neposlala pohlednici dceři na tábor, další se neukázala na fotbalovém zápase svého syna. Všichni potřebujeme trochu protilátek na všechny ty perfektně dokonalé matky. Abychom si znovu připomněli, že matky jsou pouze lidské bytosti. Vše, co je potřeba udělat, je naučit to zbytek lidstva.

Zdroj: názory autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat