Zvládnutí prvního roku s miminkem

První rok s miminkem je největší štěstí, plný romantiky při společně strávených chvílích. Ano a teď to řekněte do očí čerstvým rodičům…

Pozor, tento text není vhodný pro těhotné ženy. I když vlastně ne tak docela... Jen neříkejte, že jsme vás nevarovali! Je spíše pro zasvěcené. Pro všechny, jejichž velká iluze rodinné romantiky umřela v plenkách a mrkvové kaši.

Na začátek to nejlepší – přejde to a vy to přežijete. Jakkoli nepředstavitelné se to zdá, je to pravda. Víme to, protože to všichni přežili – a většinou bez rozvodového právníka.

Jak? Zde jsou tipy, které by vám mohly pomoct.

Nikdy nezapomínejte, že v tom nejste sami

Novopečené maminky a tatínkové a jejich #familyinlove hashtagy a kouzelné úsměvy. Pokud si myslíte, že v prvním roce jsou všichni trvale šťastní – kromě vás, jste na omylu... Většina z nich to jen předstírá nebo jste je potkali v nejlepších pěti minutách. A když je nevidíte, také jistě křičí na celé kolo, hádají se s otcem dítěte a diví se, proč jsou tak podráždění. Žádná nová máma není trvale šťastná. Na to nikdy nezapomeňte!

Tanečky, angličtina a kurzy plavání

Při zpětném pohledu jeden z nejcennějších tipů: nic nemusíte! Dlouhé generace dětí začaly svůj mozek používat, ovládly své motorické dovednosti a tělo, aniž by kdy navštívily jediný kroužek nebo chodily na kurzy plavání. Možná vás to šokuje, ale je to pravda! Takže je lepší spát nebo jít na procházku, pokud se na všechny ty kurzy necítíte.

Nemyslete si, že váš manžel je špatný

Máte pocit, že rozvod je na spadnutí? Manžel uteče pokaždé, když začne váš malý poklad plakat? V prvním roce zapomeňte na vše, co víte o vztazích a vytrvejte. Z vašich nejúžasnějších princů se během prvního roku miminka stávají otravní žabáci. Ale u většiny se to zase zlepší. Jestli je skutečně žabák, zjistíte až ve druhém roce. Do té doby žádná velká rozhodnutí raději nedělejte.

Udělejte si čas, ať už dítě křičí, nebo ne

Až s druhým nebo třetím dítětem pochopíte, že dítě je v pohodě pouze tehdy, pokud jste v pohodě vy sami. Pokud vaše dítě pláče, když odcházíte na jógu, běžte stejně. Nemějte špatné svědomí – nechala jste ho v bezpečné náruči tatínka, ve velmi útulném bytě. Běžte a nevracejte se, dokud se neuvolníte.

Nevěřte ostatním ani slovo

Objeví se určitě i pod tímto článkem – komentáře matek, které budou tvrdit, že ony jsou v pohodě a všechno zvládají naprosto perfektně. Nevěřte jim! Nic dokonalého na světě neexistuje!

Vydržte, když dítě u táty pláče

"Asi má hlad!" Klasická hláška otců, jakmile dítě v jejich náruči zakňourá. Pokud víte jistě, že hlad není problém, není pláč váš problém, ale jeho. Ten balíček nepřebírejte! Protože ani otec, ani dítě si nevybuduje pevný vztah a nenaučí se důvěřovat jeden druhému.

Dejte své postavě roční odklad

Jste bohyně! Ve vašem těle vyrostlo dítě! A trvá asi devět měsíců, než se vrátí do podobných tvarů. A protože pravděpodobně nevyděláváte peníze fyzickou dokonalostí jako Heidi Klum, dopřejte si přestávku. Po roce můžete vyhlásit kilogramům válku.

Udělejte něco, v čem jste dobří

Chybí vám ve vašem životě kouzlo a sláva? Samozřejmě, že ano. Nikdo za vámi nestojí a permanentně netleská, když potřetí za hodinu vyměníte plínku nebo pravidelně v noci vstáváte. Takže občas udělejte něco, v čem jste zatraceně dobří – tam, kde to někdo patřičně ocení.

Zdroj: názory autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat