Rodinná dovolená bez zbytečných nervů

Léto bez závazků? Jak krásné! O dovolené se daly přečíst dvě, tři knihy, na opalování byl klid a ranní povalování v posteli patřilo k oblíbeným kratochvílím. Tedy kdysi dávno, ještě před dětmi. Teď je všechno jinak. Jak si dovolenou užít, aby všichni byli spokojení?

Stát se členem klubu vyčerpaných rodičů není zase tak těžké. Všechen ten stres z balení věcí a cestování vám zasadí poslední ránu po již tak náročném pracovním kolotoči. Toužíte spadnout do nějaké postele a úplně vypnout. Kdyby to tak šlo! Ale ono zase tak špatně nebude! Ještě než vystrčíte nos z domova, podnikněte preventivní opatření a zajistěte si rodinnou dovolenou bez větších nervů. Tohle byste měli udělat!

Od základny se příliš nevzdalujte

Zatímco pro vás je Dubaj splněným snem, věřte, že malým dětem je úplně jedno, jestli stráví čas na Máchově jezeře nebo kdekoli jinde. Drahé dovolené daleko od domova stejně neocení. Proto ostřílení rodiče radí vyjet dostatečně daleko tak, abyste měli pocit, že jste někam jeli, ale na druhou stranu dostatečně blízko, aby bylo možné se v případě potřeby (třeba nemoci nebo úrazu některého ze členů rodiny) vrátit.

Nabijte elektroniku

Dovolená patří k výjimkám, během kterých oceníte telefony a tablety, zvlášť v případě, kdy si s partnerem budete chtít vychutnat výbornou večeři bez doprovodného křiku ratolestí. Proto nabijte elektroniku a mějte u sebe power banku.

Vyberte místo vhodné pro děti

Dětská hřiště, skluzavky, tobogany, písčitá pláž, brouzdaliště. Nutnost! Nic nezkazí volno tak jako místo, na kterém děti nenajdou vyžití a zábavu.

Přimhuřte oči

Nemůžete vystát svou tchyni? Děsí vás hotelové chůvy? Rodinná dovolená je ten pravý čas zapomenout na staré zášti, neboť každá pomocná ruka, která na děti aspoň chvíli dohlédne, se počítá. Amen.

Cestujte v rámci svého rozpočtu

Některé rodiny milují staré dobré kempy, ty jiné čtyřhvězdičkové resorty s veškerým vybavením. Při cestování s dětmi je důležité nalít si čistého vína a uvědomit si, co vlastně potřebujete. Pokud nemůžete strávit dovolenou ve stylu, který vám vyhovuje, radši zůstaňte doma. Předejdete tak zklamání a zbytečným stresům.

Buďte flexibilní

Klíčem k zábavné rodinné dovolené je flexibilita všech zúčastněných stran. Děti musí počítat s tím, že se čtyřhodinová jízda autem může protáhnout, maminky a tatínkové nechť se zase připraví na to, že se letadlo neodlepí od země v předem stanovený čas. Taky není nutné dělat vědu z ušpiněného oblečení. Vždy se pokuste být v klidu a „krizové situace“ řešte s úsměvem. Koneckonců, je to dovolená!

Zdroje: názory autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat