Konverzační témata pro setkání s tchyní

Tchyně. Zatím ji znáte jen z vyprávění, ale to se brzy změní. Jestli si při osobním kontaktu sednete, můžete získat spojence, nebo naopak nepřítele. Je přirozené být kvůli tomu nervózní, proto mějte jasno, o čem se s ní začnete bavit!

Pokud se svojí tchyní, tedy partnerovou maminkou, vycházíte, nebo se znáte tak dlouho, že konverzace mezi vámi nevázne, můžete mluvit o štěstí. V opačném případě bohužel platí, že u stolu bývá ticho a trapně. Pokud tomu hodláte předejít, předem si připravte pár univerzálních témat, která nikoho neurazí, nepohorší, a navíc nenechají již tak napjatou atmosféru zhoustnout.

Váš partner jako dítě

Kteří rodiče se neradi dělí o vzpomínky, příběhy a historky o svých dětech? Nahlédněte do rodinné historie, tchyni požádejte o staré fotografie, vyptávejte se na silné momenty z partnerova života, jeho průšvihy či úspěchy.

Zkušenosti rodičů

Energie, nájem, potraviny, jesle (hlídání malých dětí) a podobně. Jak to chodilo kdysi a teď? Porovnávejte doby, politické režimy i život vašich předků. Mezigenerační rozdíly nemusí působit jako problém, vždyť se mohou stát lepidlem mezi vámi a partnerovými rodiči!

Kuchyně

Patří-li vaše tchyně ke zdatným kuchařkám nebo pekařkám, stočte řeč na její nejoblíbenější recepty, kuchařské vzory, popřípadě i postupy, které při vaření nebo pečení ráda používá. Nezapomeňte jí ledacos požitkářky vychválit!

Rady

Mezi jeden z nejúčinnějších způsobů, jak si vybudovat pouto se svojí druhou maminkou, je požádat ji o radu, ať se týká čehokoli, klidně i manželství. V případě, že jsou rodiče vašeho partnera již roky manželé, chtějte vědět recept na štěstí, tipy, jak řešit konflikty a tak podobně.

Rodinné rituály a tradice

Ať je léto nebo zima, nikdy nezklame, pokud zatoužíte nahlédnout do rodinných rituálů a tradic vašeho partnera. Jak se u něj v rodině slaví svátky? Chodil na koledu, když byl malý? A bez čeho se neobejdou třeba takové Vánoce?

Nedávné úspěchy

Jestli se vaší tchyni v nedávné době něco povedlo (vyhrála v kuchařské soutěži, zrestaurovala staré křeslo, začala cvičit jógu se svými kamarádkami), zeptejte se na to! Prokažte opravdový zájem o její volný čas, vášně nebo koníčky a využijte je jako příležitost k navázání spojení. A pozor, sdělí-li vám nějaké tajemství, měla by tato důvěrnost zůstat mezi vámi.

Zdroje: názor autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pstruh s rajčaty a tymiánem

(5 hlasů)

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat