Způsoby, kterými se muži vyhýbají domácím pracím

Potřebujete vynést odpadky, vyluxovat, pomoci s večeří i úkoly, nad kterými se trápí vaše děti. Že to pravidelně nestíháte, neboť v partnerovi nemáte dostatečnou oporu? Není divu, muži se domácím pracím šalamounsky vyhýbají, a to tak, že jim jejich absenci snad i omluvíte. Jaké jsou jejich triky?

Tu a tam čteme výsledky vědeckých průzkumů a všímáme si rozdílů mezi ženskou a mužskou anatomií, nuance v myšlení mezi pány a dámami, návyků, chování a zvyků jednotlivých pohlaví. Nyní vědci (1) přišli se zjištěním, které nejspíš pobouří všechny pracující matky, hospodyně a starostlivé manželky, jež se snaží, aby jejich domácnost aspoň tak nějak fungovala.

Co děláš tak dlouho na záchodě?

Britská společnost Pebble Grey, která se zabývá zútulňováním koupelen, vyzpovídala stovku mužů s tím, kde v domácnosti tráví nejvíc času. Autoři studie (1) poznamenali, že vzhledem k tomu, že si pánové nemusí aplikovat tampony nebo hygienické vložky, vždy je zajímalo, co může některým mužům na toaletě nebo v koupelně trvat tak dlouho. Nyní znají odpovědi.

Alfa samci zjevně tráví hodiny a hodiny schováváním se na záchodě před „obtěžujícími manželkami“, dětmi a domácími pracemi a toaletu považují za jedno z míst, které jim dopřeje čas o samotě. To platí i pro koupelnu. Muži vnímají dlouhou, horkou koupel jako rituál, bezpečné útočiště před chaosem rodinného života a svým partnerkám s oblibou tvrdí, že se „jen“ opláchnout a budu za „moment“ zpátky.

Ve vaně přitom většinou sledují videa na sociálních sítích, píšou si s přáteli nebo sází na svůj oblíbený tým. Zatímco si dopřejí půl hodiny, hodinu této kratochvíle, vy stihnete zajistit večerní jídlo pro rodinu, poklidit a ještě připravit věci na druhý den. Jak vypadá pohled z druhé strany?

Pro těžký život mužů prý ženy nemají pochopení

45 procent mužských účastníků studie (1) uvedlo, že jen zřídka mají nějaký čas jen pro sebe. Mezi těmito muži si čtvrtina postěžovala, že partnerky nechápou, jak hektický ten život vůbec je. Ostatně, jednu z deseti těch uvolňujících a relaxačních lázní drahá polovička zkrátka přeruší, protože už na to nemá nervy. (Jedná se o zhruba o 171 přerušení ročně.) Taky s partnerem nemáte slitování a občas mu do koupelny vtrhnete?

Ono je to možná dobře. Muži totiž stále nemají soucit se ženami, které pracují, pečují o děti a domácnost a o ty okamžiky, kdy se mohou jen tak „vyzmizíkovat“, jsou pro ně pouhým zbožným přáním (2).

Zdroje: (1) www.pebblegrey.co.uk/blog/the-great-escape, (2) názor autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat