Komentáře k článku

Prdprdcililink 30.12.2022

To je opravdu vtipné, jak se nám celý článek snaží vnutit představu, že si dítě po otci nese jen samá negativa. Zakázal bych vás, protože jste slepou větví ve vývoji lidstva.

jana 30.12.2022

ještě se naučte pravopis

Dobrý den , chytrost se prý dědí po matkách . Asi na tom něco bude . Hezký den . jana 30.12.2022

Mám svoji maminku ráda

Marta 30.12.2022

A které se dědí pouze po matce? Mitochondrie a inteligence třeba…

docent Marta 30.12.2022

Inteligence určitě ne. To by lidstvo extrémně rychle hlouplo. Inteligence je náhodná a ne zcela vrozená.

Milla Marta 30.12.2022

Mám svoji maminku ráda, ale IQ jí dáno nebylo, já studuju jednu z nejnáročnějších vysokých škol v republice. To teda nevím, jak bych to s inteligencí od maminky dokázala :D.

Janča 30.12.2022

To je jedno, po kom co má, hlavně ať je děcko zdravé!

DJ Janča 30.12.2022

A není to jedno🤠

Alča 30.12.2022

S tou barvoslepostí tam je pěkný nesmysl. Pokud ji má otec jeho syn ji mít nebude protože od otce zdědil Y chromozom. Leda že by matka byla přenašečka a zdědil by ji od matky Ale to by autor článku si to musel víc nastudovat než by napsal ten nesmysl.

noname Alča 30.12.2022

Článek je zavádějící, otec má chromozomy XY a matka XX. Dítě tedy může mít chromozom X od otce (pak je to XX = děvčátko , protože má chromozom X od otce i od matky) nebo má od otce chromozom Y - pak je to syn - XY. Pokud by otcové měli jen chromozom Y, rodili by se logicky jen samí kluci! Autor článku si nedal moc práce, když ho "smolil".

Jaroslav 30.12.2022

Velmi ošklivý, zato velice chytrý pan profesor si vzal za manželku velmi krásnou, i když neskutečně hloupou ženu. Plánoval si, že jejich děti budou chytré po něm a krásné po manželce. A jak to dopadlo si každý může domyslet. Jejich děti byly ošklivé po něm a hloupé po manželce.

Lucie Jaroslav 30.12.2022

:D :D :D to se tedy povedlo

Věra 30.12.2022

Zapomněli jste na důlek na bradě.

docent Věra 30.12.2022

To není pravda. Všechny mé 3 děti mají důlek na bradě, ale já ho nemám. Ale dítě Petra (souseda) ho má a on také. Takže je to nejspíše náhodné.

Lucie Věra 30.12.2022

to docent: to skoro vypadá, že Vaše děti budou sousedovy :D :D :D

docent Věra 30.12.2022

aha to mě nenapadlo

Anonym 30.12.2022

jojo,mám ho po otci

Jitka 30.12.2022

Nesmysly vycucané z paty!

Naďa Stejskalová 30.12.2022

Dobrý den,chci se zeptat manžel má z prvního manželství syna,ten je gay a se mnou má dceru a ta je lesbička. Tvrdí že to není z jeho strany.

docent Naďa Stejskalová 30.12.2022

Dobrý den. Homosexualita není dědičná. V současné době je to trend. Prostě je mnohem výhodnější být homosexuální orientace, než heterosexuální. Proto dnes raději budou děti tvrdit, že jsou homosexuální, aby se jim dostalo lepšího zacházení, vzdělání, zaměstnání atd.

Genetička Naďa Stejskalová 30.12.2022

Dnes se předpokládá, že homosexualita u chlapečků se dědí ze strany matky, a že za to může nerovnováha hormonů v době těhotenství. Zjistilo se, že homosexuálové muži mají více homosexuálních příbuzných mužů ze strany matky než ze strany otce. Homosexualita u holčiček se dědí v jiných genech než homosexualita u chlapečků, dalo by se říci, že jsou to přesně opačné dispozice. Zatímco homosexuální kluci mají nastavený mozek tak, aby se jim líbili muži, tedy jakoby trošku žensky. Lesbičky mají mozek nastavený tak, aby se jim líbili ženy, tedy mají mozek nastavený podobně jako muži. Na úrovni genů jsou to tedy dvě nezávislé dispozice (k homosexualitě u mužů a lesbismu u žen), je jenom náhoda, že se vám v rodině sešli obě dvě.

Genetička Naďa Stejskalová 30.12.2022

Váš manžel tedy nemůže za to, že je jeho první syn gay. Byla jeho první partnerka "rozmazlená" holčička? Ale možná trošku přispěl svými geny k tomu, že je vaše dcera lesba. Má váš partner mužné chování? Je hrubší?

Genetička Naďa Stejskalová 30.12.2022

Nemám moc ráda, když se lidi hádají o to, kdo od koho co zdědil. Za své geny nikdo nemůže. Jde o to, že musíte přijmout dítě takové jaké je. Předpokládám, že si manžel s dcerou lesbičkou docela rozumí? Většinou pro to muži mají pochopení. Berte to tak, že máte docela štěstí, máte zdravou dceru, a do koho se zamiluje, a s kým to bude dělat, tak o tom přece nerozhodujete vy. Jako rodiče ji můžete jenom podporovat v tom co dělá.

Doktorka 30.12.2022

Syn nemůže od tatínka získat X chromozom, má od něj Y . X chromozom od tatínka má dcera

Genetička Doktorka 30.12.2022

Jj, mají tam jednu chybu v tom popisu dědičnosti barvosleposti. Pokud má barvoslepý otec barvoslepého syna, tak to ten syn nezdědil od něho, ale od matky. Protože barvoslepost se dědí na chromozómu X, jenom to na té matce není vidět, je přenašečka, která to předala synovi od svých předků, ač sama vidí barevně.

docent 30.12.2022

Chlapečci mají po tatínkovi penis a holčičky mají po mamince vagínu.

otec 30.12.2022

Vážení,nevím,jak to máte u Vás. U nás mají děti všechno kladné po mámě a všechno špatné po tátovi.

lékař 30.12.2022

Snůška nesmyslů. Barvoslepost syn rozhodně nezdědí po otci, už jen proto, že je právě X vázaná. X dědí syn VŽDY po matce (od otce má chromosom Y). Dívka bude barvoslepá pouze za předpokladu, že je barvoslepý i otec a matka gen přenáší. Přestaňte číst ty články na wikipedii, když je nejste schopní pochopit, a ještě to pak vydat ve článku, ostuda.

xxkouckaxx 30.12.2022

naše mladá je originál

Michi 30.12.2022

Tak takhle to vypadá, když blbec píše o něčem, o čem nic neví. S tou barvoslepostí je to nesmysl. Je vázaná na chromozom X, takže kluk ji po otci rozhodně zdědit nemůže.

dp 30.12.2022

strašný překlad; odkazovaný článek je o dědičnosti poruch chování, takže zdrojování úplně mimo...

SK 31.12.2022

Mohu se zeptat,který chytrák psal tuto hloupost ? Jediná pravda je, že barvoslepost je na X chromozomu. Pokud se narodí kluk,tak má X od matky a Y od otce ( od otce mít opravu X chromozom nemůže)Barvoslepost se vždy dědí po matce, u žen heterozygotních se genotyp neprojeví ve fenotypu,ale u mužů se projeví vždy. U ženy by se barvoslepost projevila pouze při variantě homozygot. Mohl bych to ještě rozvést,ale bylo by to dlouhé. Prosím, nejprve si nastudujte a pak pište ! Plodnost je pravděpodobná,ale není stejná. V pohlaví jste se trefily,ale to snad ví každý, kdo prošel základní školou. Čím kratší telomera tím větší náchylnost k nemocem - taky pěkná hloupost - telomera je část genu, která se postupně spotřebovává při opakovaném dělení a tím určuje "živostnost" dané buněčné linie,ale určitě neurčuje náchylnost k nemocem. Spíše by se dalo laicky říci,že může při kratší telomeře dojít ke kratšímu živostu nebo rakovinnému bujení,ale opravdu člověku kratší telomera nezpůsobí, že bude mít častěji chřipku apod... Opravdu tragický článek neznalého člověka

Vlaba 31.12.2022

Ach ta čeština... dědičná nemoc dneška...

QCMZ 31.12.2022

Nezda se, ze autorka nastudovala cely rozsahly vyzkum se vsemi odkazy na literaturu. Bohuzel je hodne takovych, kteri publikuji spatne prezvykanou slamu. Mozna by bylo lepsi delat neco, co clovek umi, nez 'si vypujcit' neci praci, spatne ji pochopit/tedy nepochopit/ a takovy nesmysl publikovat. Snad jeste funguje ,,novinarska cest". Jak jiz uvedeno v jinych prispevcich, original je o necem jinem: Genetic origin of the relationship between parental negativity and behavior problems from early childhood to adolescence: A longitudinal genetically sensitive study. Abstract: "Little is known about how genetic and environmental factors contribute to the association between parental negativity and behavior problems from early childhood to adolescence. The current study fitted a cross-lagged model in a sample consisting of 4,075 twin pairs to explore (a) the role of genetic and environmental factors in the relationship between parental negativity and behavior problems from age 4 to age 12, (b) whether parent-driven and child-driven processes independently explain the association, and (c) whether there are sex differences in this relationship."

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat