Modřiny a odřeniny: První pomoc při dětském zranění

S jarem přichází období dětských venkovních her, a tak nadchází i sezona nejrůznějších pohmožděnin a modřin. Jak na ně co nejlépe vyzrát, aby se jimi naše dítko honosilo co nejkratší dobu?

1. Ochladit

Jemně pohmožděné místo ochlaďte oplachováním vodou nebo ještě lépe heřmánkovým čajem (samozřejmě vychlazeným).

2. Jemně stlačit

Namočte v chladné vodě jemnou žínku, přidejte pár kapek levandulového olejíčku a opatrně přitlačte na pohmožděninu. Chlad zmírní případný otok, levandule pak zklidňuje, pozitivně ovlivňuje podkožní krvácení a má protizánětlivé schopnosti.
Použít můžete i vychlazený sáček heřmánkového nebo šalvějového čaje.

3. Ošetřit

Pokud máte v domácí lékárničce arnikový krém či krém s obsahem aloe vera, použijte ho! Uklidňují podráždění a příjemně chladí (pokud aloi pěstujete, potírejte modřinu kouskem čerstvého listu).

4. Nakrmit

Rovněž správná výživa může projevy pohmoždění zmírnit. Dbejte na to, aby vaše dítě jedno dostatek potravin s vitaminem C – posiluje cévy a elasticitu pokožky.

5. Pomazlit

A ještě jedna rada, která sice nezajistí, že hrozivě vypadající modřina na nožce vašeho potomka rychle zmizí a nebude bolet, ovšem dokáže udělat zázraky v utěšování – mazlete, pofoukejte, pusinkujte, rozmazlujte… Upřímně řečeno – občas bychom i my dospělí takovou terapii ocenili, když nás něco bolí!
 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat