Lidové moudrosti pro odhalení pohlaví miminka

Může tvar břicha, chutě nebo sny těhotné ženy skutečně prozradit pohlaví miminka? Podíváme se na ty nejčastější mýty.

Kdo potřebuje ultrazvuk, když babičky, tety a sourozenci mnohem lépe vědí, zda čekáte chlapečka, nebo holčičku. Analyzují a diskutují o tom, jaké touhy nastávající matka má, a myslí si, že z toho mohou usoudit, že se vám narodí dívka. Nebo zkoumají bříško ze všech možných úhlů a shodují se, že z tohoto tvaru může vzejít jedině kluk.

Podívali jsme se blíže na to, zda na těchto lidových moudrostech a mýtech skutečně něco je a zda tvar břicha, sny či touhy skutečně dokážou prozradit pohlaví dítěte. A lze prozradit jednu věc: šance, že jsou předpovědi správné, jsou celých 50 procent.

Tvar břicha

Bližší pohled na břicho by měl s jistotou určit pohlaví miminka. Pokud dítě leží nízko, bude to chlapec a totéž platí, pokud je břicho vyboulené dopředu. Na druhou stranu u dívky je břicho spíše vysoko a široké. Pravda? Bohužel na této populární moudrosti není nic pravdy. Ne všechny nízko položené děti jsou chlapci a to, že se břicho rozlévá do stran, ještě neznamená, že to musí být holčička.

Sny a pocity

Nastávající maminka má často tušení, zda to bude chlapeček nebo holčička. Někdy se jí dokonce zdá o miminku a pak ví, co to bude. Je to ale ženská intuice nebo jen představivost? Jakkoli to zní absurdně, ukazuje se, že intuice matek je často správná. Zvláště pokud mají ženy vyšší vzdělání. Pocity a sny však neposkytují spolehlivou prognózu.

Touhy

Je to jasné: pokud těhotná žena touží po sladkém, bude to dívka. Pokud je nezkrotná chuť na slaná jídla, jasně to svědčí o mužských potomcích. Bohužel tato populární moudrost není pravdivá. Chutě těhotné ženy neumožňují s jistotou určit pohlaví dítěte.

Ranní nevolnost

Ranní nevolnosti zná většina těhotných žen – způsobují je hormonální změny. Pokud jsou obzvlášť silné, mělo by to znamenat dívku. V této moudrosti je zrnko pravdy, dívky v těle nastávající maminky způsobují vyšší koncentrace těhotenského hormonu HCG, který je zodpovědný za nevolnosti.

Pálení žáhy

S pálením žáhy bojuje také mnoho těhotných žen. Silné pálení žáhy ukazuje na chlapce. Bohužel ne. Pálení žáhy je způsobeno hormony, které brání správnému uzavření svěrače, který odděluje žaludek od jícnu. Pohlaví dítěte s tím nemá nic společného.

Vlasy

Mnoho těhotných žen se může těšit na plnější, lesklejší vlasy. Také výsledek hormonů v těle. Pokud je dítě chlapec, rostou mamince vlasy rychleji. Bohužel i tohle je jen mýtus. Rychlost růstu vlasů neumožňuje dělat žádné závěry o pohlaví dítěte.

Poloha ve spánku

Každý, kdo pozoruje sebe a své spánkové návyky, by měl mít také možnost zjistit mnoho o pohlaví miminka. Matky dívek by měly preferovat pravou stranu těla před spaním, matky chlapců levou stranu. To také neumožňuje určit pohlaví dítěte, je to jen mýtus bez skutečné pravdy.

Prsa

Růst ňader by měl také prozradit, zda jde o chlapce nebo dívku. U chlapců by mělo být pravé prso větší než levé, u dívek je tomu naopak. I tohle je jen mýtus. To znamená, že pohlaví nelze předem určit ani z velikosti prsou.

Lilie nebo růže

Výběr květin matky by měl prozradit pohlaví dítěte. Vybere-li si lilii, vyroste jí v břiše chlapeček, a když si vybere růži, vyroste dívka. Tuto lidovou moudrost se nikdy nepodařilo potvrdit.

Spiritualita

Teď to začíná být trochu ezoterické. Pokud rádi věštíte, můžete zkusit určit pohlaví svého dítěte. Jednoduše přivažte jeden z osobních šperků budoucí maminky (např. snubní prsten) na nit a nechte volně viset nad břichem. Pokud prsten začne kroužit, mělo by to znamenat chlapce. Pokud se pohybuje pouze tam a zpět, mělo by to znamenat dívku. Ani to není pravda, ale zajistí to spoustu zábavy.

Od pravděpodobnosti k jistotě: Ultrazvukové vyšetření

(Jediný) jistý způsob, jak zjistit pohlaví dítěte, je ultrazvukové vyšetření. Zda čekáte holčičku, nebo chlapečka, však lékaři dokážou říct až kolem 15. týdne těhotenství. Stoprocentní vyjádření od lékaře však dostanete jen zřídka. 

A všem rodičům, kteří nechtějí zjistit pohlaví svého miminka až do porodu: Určitě to včas řekněte svému lékaři, aby vám náhodou nezkazil překvapení!

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:46
13 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:14
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:12

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat