Krém na plenkovou vyrážku je pro suchou a zanícenou pleť to pravé

Hurá! Suchá pokožka už může být minulostí. Ošetřete ji dětským krémem na plenkovou vyrážku a užijte si sametově hebkou kůži, která by hydrataci mohla rozdávat.

Krém na plenkovou vyrážku neboli dermatitidu je pro rodiče malých dětí nezbytnou výbavou. Citlivou pleť zklidňuje a regeneruje, přičemž snižuje podráždění, hydratuje, vytváří ochrannou vrstvu a ulevuje od svědění. Napadlo by vás, že něco takového může být darem i pro vaši kůži? Ono to tak je!

Překvapení, které vítáme všemi deseti

O tomhle dětském mazání se na sociálních sítích čile diskutuje už nějakou dobu. Uživatelé nadšeně sdílejí domácí videa (1), v nichž si jeho účinky nemohou vynachválit. Dokonce o něm hovoří jako o zázračném kosmetickém pokladu, co se suchou pletí svede hotové divy, a to za jedinou noc. Ani z pohledu vědy to vyloučené není, neboť případová studie (2) z loňského roku zjistila, že prostředky na bázi oxidu zinečnatého již po deseti minutách obnovují kožní hydrataci u pacientů, kteří podstoupili laserové ošetření jizev. Až se zase vydáte do obchodu, nezapomeňte zabrousit i do dětského oddělení, kde na vás čeká mazlavý zkrášlující pomocník s hodně zajímavým a prospěšným složením.

Stačí jen máznout

„Krémy na plenkovou vyrážku obsahují přísady, jako je lanolin, minerální olej, vazelína, kukuřičný škrob nebo extrakt z ovesných jader. Snižují proto podráždění, působí proti zánětům, uzamykají vlhkost hluboko v pokožce a posilují kožní bariéru,“ vyjmenovává hlavní výhody americká certifikovaná dermatoložka působící na soukromé klinice estetické medicíny Elizabeth Houshmand (3). Nechtěli byste si k takovému zlepšováku náhodou přikoupit i dětský pudr? Není drahý a vážně ho využijete do poslední špetky.

Pomoc od hlavy až k patě

I pudr určený pro ty nejmenší bývá dospělým k užitku. Věděli jste, že ho lze použít jako šetrný suchý šampon, deodorant podpaží i nohou nebo účinný osvěžovač bot (4)? Své uplatnění si vždycky najde a je dobré mít ho po ruce.

Zdroje: (1) www.tiktok.com/@shereeneidriss/video/7308027648607964462?lang=en, (2) www.onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/jocd.15808, (3) www.nypost.com/2024/02/29/lifestyle/what-is-face-basting-how-diaper-rash-cream-can-relieve-dry-skin/, (4) www.parenting.firstcry.com/articles/magazine-baby-products-that-adults-can-use-as-well/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat