5 věcí, na které se neptat novopečené maminky. NIKDY!

Pokud nejste blízcí příbuzní nebo nejlepší kamarádka novopečené maminky, zvažte opravdu dobře, zda následující otázky vypustíte z úst...

Otázka č. 1: „A rodila jsi přirozeně?“

Nevinná otázka v sobě skrývá nástrahu, kterou byste možná nečekali. Zatímco vy jste prostě zvědaví, novopečená maminka se může obávat, že ji budete soudit za to, zda rodila, či nerodila „přirozeně“. Některé ženy mají totiž opravdu tendenci lehce ohrnovat nos nad těmi, jež při porodu např. zvolily epidural. Ano, je to hloupost, ale je to tak.

Otázka č. 2: „A je to kluk, nebo holka?“

Každá maminka má pocit, že její miminko je nejkrásnější na světě, a že přece musí být jasné, jakého je pohlaví. Jenže u miminek se to občas dost těžko pozná. A tak pokud není mrňous celý v růžové nebo v modré a vy tápete, zda je to kluk, či holčička, prostě se zeptejte na jméno – čeština je v tomto ohledu úžasná.

Otázka č. 3: „A kojíš?“

Především pro maminky, jež z nějakého důvodu nekojí, je to citlivá otázka (opět se mohou bát odsouzení). A upřímně řečeno, ať už žena kojí, nebo ne, vám do toho nic není.

Otázka č. 4: „A vyspíš se vůbec?“

Přeloženo – vypadáš vážně hrozně, že ty vůbec nespíš! I když jste to tak nemysleli, může si to novopečená maminka právě takhle přeložit. A mimochodem, jen opravdu malé procento novopečených maminek se v prvních týdnech života dítěte vyspí. Takže taková otázka je téměř zbytečná.

Otázka č. 5: „Kolik kilo už jsi shodila?“

Shazování těhotenských kilogramů nefunguje tak, že žena porodí a jako mávnutím kouzelného proutku je zase na své původní hmotnosti. Navíc novopečené maminky mají v hlavě úplně jiné starosti, než zda už dopnou své předtěhotenské džíny. A to poslední, co potřebují, je, aby jim někdo naznačoval, že by měly hubnout.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat