Těhotenské pověry, které vás děsí úplně zbytečně

Myslíte, že v dnešní internetové době již nemají babská moudra a „zaručené“ rady, jež se týkají těhotenství a snah otěhotnět, žádnou šanci na život? Pak budete možná překvapené...

Jaké mýty v souvislosti s těhotenstvím mají stále tuhý kořínek?

Čím častěji se budeme za den milovat, tím větší šanci mám na otěhotnění

Na první pohled je to docela logické tvrzení, ovšem bohužel se na pravdě nezakládá... Záleží totiž i na kvalitě ejakulátu, a pokud budete mít s partnerem sex několikrát denně, tato kvalita se bude snižovat (tak jako počet spermií).

Ta pohlavní nemoc, co jsem měla před 15 lety, moji plodnost těžko ovlivní

Bohužel, není to tak. Pokud se vám nedaří otěhotnět, rozhodně před svým lékařem neskrývejte, že jste se před lety nakazila nějakou pohlavní chorobou! Některé totiž mohou plodnost výrazně snížit. Když však bude váš gynekolog o tomto problému vědět, může vám mnohem snáze pomoci!

Věk nemá na plodnost žádný velký vliv, spousta žen dneska rodí po čtyřicítce

Ano, je to tak. Počet žen, které otěhotní až poté, co na narozeninovém dortu sfouknou 40 svíček, stále roste. Ale není pravdou, že by se s věkem plodnost nesnižovala! Naopak. Po 35. roce věku už nebývá otěhotnění vůbec snadné jako před ním, navíc se zvyšuje riziko spontánního potratu či Downova syndromu u dítěte. To ale neznamená, že by žena po čtyřicítce neměla mít děti nebo že by tento věk automaticky znamenal samé potíže! Každá žena je prostě jiná.

Některé polohy při milování zvyšují šanci na otěhotnění

Ne. Je to sice rozšířený mýtus, ale na pravdě se nezakládá. Ovšem věřit mu není nic škodlivého. Zrovna tak neovlivníte určitou sexuální polohou pohlaví dítěte.

Největší šanci na otěhotnění mám při ovulaci a těsně po ní

Ve skutečnosti se ukazuje, že nejvyšší šance na otěhotnění má žena úplně těsně před ovulací (hovoří se o 24 až 48 hodinách). Spermie je schopna ve vašem těle přežít a oplodnit vajíčko až po dobu 5 dnů, takže začnete-li dříve, máte větší pravděpodobnost, že se trefíte do toho „správného okamžiku“.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Želví maso

(1 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat