Zvyšuje čtení pohádek před spaním inteligenci u dětí?!

Pro zdravý psychosociální vývoj dítěte je nezbytné, aby mělo především v rané fázi života dostatek interakcí s rodiči. Stimulace mozku a duše čtením pohádek před spaním, povídáním u večeře a trávením společného času o víkendu je nezbytná. Ale jeho vedlejším účinkem není něco, v co vědci doufali. Ačkoli jsou tyto interakce nezbytné pro psychosociální vývoj dítěte, nezvyšují IQ.

Jinými slovy, když se rodiče těmto činnostem věnují, dítěti tím nezvýší verbální inteligenci.

Profesor Kevin Beaver z Florida State University srovnával děti z řádných rodin s dětmi z dětských domovů. A zjistil, že ty, jimž se dostává pravidelné interakce s rodiči, nemají vyšší verbální inteligenci než děti, které vyrůstají v domovech bez pravidelných rodinných rituálů.

„Jakmile započítáte do analýzy genetické vlivy, pak neexistuje žádný vztah mezi chováním rodičů a inteligencí dítěte v pozdějším věku,“ tvrdí profesor Beaver.

Jinými slovy, když dítě se stejnými genetickými předpoklady vyrůstá v řádné rodině a zažívá výše zmíněné interakce, nemá později v dospělosti vyšší IQ než to dítě, které má stejné genetické dispozice a vyrůstá bez oněch interakcí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat