Facebookové vánoční »pohromy«: Tyhle ženský OPRAVDU nesnášíme!

Sociální sítě se dostaly do každičkého koutku našeho života. Vánoční svátky nevyjímaje. A tak se před nimi i během nich naše Facebookové profily plní nejrůznějšími přáníčky a fotkami s vánoční tematikou. A některé vážně vidět nepotřebujeme...

Schválně, kolik případů z následujícího seznamu máte mezi FB přáteli! Vsaďte se, že alespoň polovinu.

Pohroma č. 1: Sexy paní Clausová

Vánoční přání na Facebook je pro tuhle paní/slečnu příležitost navléct si na sebe spodní prádlo (červené), přidat kozačky (však je zima, no ne?) a červenou čepici (s bambulí, samozřejmě, jako má Santa), případně sobí parohy (no není to vtipné?), a vyfotit se v nějaké „super sexy póze“. Až na to, že to není ani vtipné, ani sexy...

Pohroma č. 2: Básnířka

Obrázek zasněžené krajinky doplní originálním přáníčkem. Všem lidičkám popřeje krásňoučké svátečky. Veršovaně. A opravdu to není žádné umělecké dílo. Dokonce ani dílečko.

Pohroma č. 3: Deníčkářka

Facebook si plete s deníkem. A tak se každý den (někdy i několikrát) můžete dočíst, co už všechno stihla uklidit, kolik toho napekla, jak pokračuje balení dárků, jaké bylo jejich rozbalování, co všechno dostala (nebo taky nedostala), zkrátka máte sice čtení na celý advent, ale upřímně – ani trochu vás to nezajímá.

Pohroma č. 4: Tvořilka

Od adventního věnce přes výzdobu domu až po poslední ozdobu na vánočním stromku – vše je ručně vyrobené pyšnou paní domu. A nechybí ani detailní obrazová dokumentace na Facebooku. Člověk klikne na „like“ v podstatě ze soucitu, protože to muselo dát spoustu práce. Ale to je asi tak všechno.

Pohroma č. 5: Cukrářská královna

Zatímco vy začínáte přemýšlet, kolik čeho letos upečete, ona už má ve spíži zásoby dokonale nazdobeného cukroví, které napekla po nocích, když děti a manžel spali. Na tom není nic špatného, akorát vám se při tom prohlížení fotek rohlíčků, perníčků, ořechů, lineckých a spousty dalších vhánějí slzy do očí, protože víte, že tohle prostě nepřekonáte. A ani se tomu nepřiblížíte.

Pohroma č. 6: Dárečková maniačka

Zatímco vy ještě dojídáte štědrovečerního kapra, ona už na Facebooku publikuje fotku stromečku zavaleného horou dárků. A pak přibývají další snímky, které dokumentují rozbalování, radost z dárků, co všechno kdo dostal... Fotka dítěte jásajícího nad stavebnicí je fajn. Fotka uzarděné maminky, která v rozpacích vytahuje z krabice sexy prádélko od tatínka, už je trochu přes čáru vkusu.

Pohroma č. 7: „Nesnáším Vánoce“

Ještě ani není advent a už zahajuje misi „Nemám ráda Vánoce a chci, aby to všichni věděli“. A tak to všichni díky Facebooku vědí. Několikrát denně. Detailně. Ne moc vtipnou formou. Chvíli se to možná zdá jako roztomilý vzdor proti konzumu, se kterým jsou dnes Vánoce spojené, nebo proti tradici jako takové, ale za pár dnů to unaví. A pak to i otravuje.






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat