Ženy, které potřebuje každá maminka kolem sebe, aby se nezbláznila

Ženy na mateřské dovolené jsou tak trochu (a někdy i trochu víc) izolované od okolního světa. Jejich život se promění ve starost o domácnost a miminko. Na tom není nic špatného, jenže se taková rutina a osamělost může podepsat na sebevědomí a psychice novopečené maminky.

A tak je důležitější mít kamarádky, kteří vás nenechají „přijít o rozum“. Mezi nimi především…

…maminku „to-znám-to-už-máme-za-sebou“

Tahle žena má děti jen o málo starší, než je máte vy. Takže je o pár měsíců napřed a moc dobře si pamatuje, čím právě vy i vaše miminko procházíte. Vždycky vám dokáže poradit a podpořit vás.

…maminku „to-si-pamatuju-to-je-v-pořádku“

Tuhle roli obvykle plní vaše vlastní matka nebo prostě kamarádka, která už má dávno děti odrostlé. Na vaše mimčo se dívá s nostalgií a na fázi života, kterou vy právě prožíváte mezi plenkami a kojením, s jemným úsměvem, který vám připomíná, že i když máte pocit, že se zblázníte, jednou tohle období skončí a vy na něj budete příjemně vzpomínat.

…maminku „z-toho-si-vůbec-nic-nedělej“

Zatímco vy čtete jednu příručku o výchově/výživě/chování dětí za druhou a pak se hroutíte, protože jste v návalu zoufalství posadila batole na 20 minut k televizi, abyste si aspoň mohla vyžehlit, případně mu strčila do pusy kus čokolády, aby přestalo brečet, ona vás vždycky naprosto uklidní. Na příručky kašle a vychovává zdravé a šťastné dítě podle svých instinktů. Je dobré si občas poslechnout, že pravidla se mohou i porušovat.

…maminku „všechno-v-pohodě-zvládám“

Tahle maminka je aktivní a připomíná vám, že nemusíte mít výčitky svědomí, když občas necháte dítko na starost tatínkovi a vyrazíte si zatancovat nebo na vínko. Že i přesto, že se staráte i o sebe, jste pořád skvělá a pečlivá máma. I když zatím nechápete, jak může stíhat všechny své aktivity a zájmy, ukazuje vám, že to jde!

…maminku „tak-zaskoč-k-nám-na-kafe“

Bydlí od vás jen pár vchodů, je jako vy na mateřské a prakticky kdykoli ji můžete i s dítkem navštívit. Proberete starosti a radosti, děti si zatím hrají na dece a vy si na chvíli odpočinete v příjemné společnosti.

…maminku „ty-děti-se-mají-tak-rády“

I když byste si ji za kamarádku tak úplně sama nevybrala, vaše dítě a to její se potkaly na hřišti a odmítají se od sebe odlepit. A tak začnete nové přátelství kvůli dětem. Vaše okolí se tak rozšíří o další skvělou osobnost!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat