Děláte pro zdraví svého dítěte opravdu všechno?

31.12.2014 | Děti a rodina

Prevence. Všichni víme, co to slovo znamená, ale přesto na své zdraví občas hřešíme. U dětí bychom to ale dělat neměli. Jste si jistí, že pro jejich zdraví děláte vše, co můžete?

Že zdraví našich dětí je snad to nejcennější, co máme, víme všichni. Ovšem někteří z nás možná netuší, že mohou pro jeho udržení dělat více.

Pokud je vaše dítě pojištěno u Všeobecné zdravotní pojišťovny ČR (VZP ČR), může využít výhody a preventivní programy, které mu (a vlastně i vám) nabízí Klub pevného zdraví.

Jeho dětští členové, respektive jejich zákonní zástupci, mohou totiž v jeho rámci čerpat roční příspěvek 500 korun na nejrůznější aktivity, například na očkování proti řadě nemocí, které není hrazeno z veřejného zdravotního pojištění, na fixní ortodontické aparátky (neboli rovnátka) či na rehabilitační aktivity.

A to je jistě vítaný příspěvek do rodinného rozpočtu. Hlavní však je, že své dítě můžete více ochránit proti nemocem, jež ho ohrožují. A právě to je podstatou prevence.

Na co (mimo jiné) můžete konkrétně příspěvek Klubu pevného zdraví pro své nejmenší využít?

Například na očkování proti nebezpečným rotavirovým infekcím. Rotaviry jsou původci závažných průjmových onemocnění u dětí, objevují se nejčastěji především u těch nejzranitelnějších a nejmenších – nejvíce bývají postiženy děti do 5 let věku. „V České republice je každým rokem zaznamenáno několik tisíc případů nákazy rotavirovou infekcí, přibližně každý pátý malý pacient musí být hospitalizován v nemocnici,“ varuje MUDr. Jitka Kytnarová z Kliniky dětského a dorostového lékařství (KDDL) VFN Praha a dodává, že děti jsou v tak malém věku ohroženy především nebezpečnou dehydratací.

Dalšími nebezpečnými nemocemi, proti nimž můžete dát své dítě, jež je členem Klubu pevného zdraví VZP ČR, nechat očkovat a zpětně si na vakcinaci nechat proplatit příspěvek 500 korun, jsou klíšťová encefalitida, hepatitida (žloutenka) nebo meningitida.

VZP ČR navíc svým malým pojištěncům přispívá částkou ve výši 2000 korun na očkování proti nebezpečnému meningokoku typu B, chlapcům pak stejnou částkou na očkování proti HPV (lidský papillomavirus).

Všeobecná zdravotní pojišťovna v rámci svého Klubu pevného zdraví nabízí vašim dětem řadu výhod, ale především se v rámci prevence stará o to, aby zůstaly zdravé.

Více informací o Klubu i o tom, jak se stát jeho členem, najdete na www.klubpevnehozdravi.cz.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat