Proč je lepší být mladší sourozenec?!

Nejmladší ze sourozenců jsou nejen těmi potomky, které si rodiče více hýčkají a kteří jsou v životě uvolněnější, ale je s nimi také větší zábava. Jsou totiž ve srovnání se staršími sourozenci zábavnější. Ovšem také méně zodpovědní a úspěšní.

Nejstarší ze sourozenců podle britského sociologického průzkumu cítí větší zodpovědnost, bývají úspěšnější, protože se umí lépe zorganizovat, jsou sebevědomější a také se více orientují na rodinu.

„Nejvýraznější rozdíl pak vyplývá z pocitu zodpovědnosti, prvorození ho cítí ve čtyřiapadesáti procentech, zatímco poslední potomci jen v jednatřiceti procentech. Mladší sourozenci, na druhou stranu, jsou mnohem zábavnější (šestačtyřicet procent ve srovnání s šestatřiceti procenty nejstarších sourozenců), jsou vstřícnější a také uvolněnější,“ tvrdí autoři výzkumu ze společnosti YouGov.

Výzkum se opírá o analýzu rodin s více než dvěma potomky.

Podle psychologů má vliv na tuto distribuci vlastností především vliv prostředí. Starší sourozenci se musejí dříve rozloučit se zájmem rodičů, kteří začnou pečovat o mladší sourozence. A musejí dříve přijmout zodpovědnost za pomoc v domácnosti. Mladší potomci se těší větší péči rodičů a cítí se pak ve světě bezpečněji, uvolněněji a více si život užívají.






Celkem 4 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:08
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat