Děti s odstávajícíma ušima jsou prý chytřejší a roztomilejší

Odstávající uši bývají často zdrojem mindráků už od dětství. Přitom jsou vlastností, která svému majiteli dává mnohé výhody před vrstevníky. Dítě s odstávajícíma ušima je totiž dospělými vnímáno jako mnohem roztomilejší. A očekávají od něj také, že bude inteligentnější.

Doktor plastické chirurgie Ralph Litschel ze Švýcarska provedl experimentální výzkum na toto téma. Zajímal se o to, jak dospělí vnímají děti s odstávajícíma ušima. Upravil fotky několika jedinců tak, že jim na snímcích modifikoval uši. Od neviditelných po naprosto odstávající. Snímky pak předložil dospělým, kteří měli obličeje dětí hodnotit. Netušili však podle čeho. A každý hodnotitel dostal jen jednu verzi téhož upraveného obličeje.

Fotky jedince s odstávajícíma ušima dostávaly lepší hodnocení než fotky téhož jedince s ušima neviditelnýma.

„Výrazné odstávající uši zaujmou oči, ale ne nutně v negativním slova smyslu. Náš výzkum dokazuje, že odstávající a výrazné uši neznamenají sociální stigma,“ tvrdí doktor Litschel z Kantonální nemocnice v Sankt Gallenu (Svatém Havlu).

Kupříkladu v Asii jsou velké uši po staletí vnímány jako znamení dobré přízně osudu. Zřejmě tak existují kulturní rozdíly ve vnímání tohoto rysu. Ale ani u Evropanů nejsou odstávající uši něčím, co by vizáži člověka škodilo. Spíš naopak.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat