Nejhorší mámy historie: Tyhle jen tak někdo netrumfne!

Trápí vás občas myšlenky, jestli jste svým dětem dobou mámou? Pak vězte, že určitě jste! Protože následující historický „výkvět mateřství“ jen tak někdo netrumfne.

Které historické osobnosti by titul „nejlepší máma“ nejspíš nikdy nedostaly?

1. Marie Terezie

Císařovna sice rodila jedno dítě za druhým (dohromady jich povila 16), ale nijak láskyplně se k nim prý nechovala. Soudit se tak dá podle dopisů, jež jim psala. Byly plné kritiky (vyčítala svým dětem, že mají málo potomků, jsou příliš slabí nebo naopak frivolní). Nejčastěji kritické dopisy adresovala svému synovi Josefu II.

2. Martha Gellhorn

Martha byla slavnou novinářkou, spisovatelkou a proslulou válečnou korespondentkou. Když jí bylo 40, adoptovala malého italského chlapce. Sama ho však později několikrát označila za „zklamání“. I její životopisci o jejích mateřských sklonech píší jako o „chladných až krutých“. S tím však příliš nesouhlasí postoj samotného Marthina syna, který o ní mluvil jako o oddané matce.

3. P. L. Travers

Autorka slavné Marry Poppins přeci musela děti milovat, no ne? Adoptovala malého chlapce a pojmenovala jej Camillus. Jenže později vyšlo najevo, že Camillus měl ještě brášku, jednovaječné dvojče. Podle některých pramenů o tom spisovatelka nevěděla, většina historiků se však přiklání k verzi, že ano a že brášky i tak rozdělila. Camillus se pravdu dozvěděl, když mu bylo 17 a se ztraceným bratrem se sešel. O své adoptivní matce nikdy moc hezky nemluvil…

4. Alžběta Bathoryová

Nechvalně slavná uherská šlechtična měla dětí šest, ale příliš ji nezajímaly, velmi často je opouštěla, aby se mohla věnovat jiným zábavám. A tak čekaly někde v zapadlém hradě, až se jejich maminka vrátí ze svých vražedných „večírků“.

5. Belle Gunness

Další sériová vražedkyně na seznamu. Nejprve zavraždila svého manžela, aby získala peníze z pojistky, její rukou sešel ovšem i její druhý muž. Neštítila se poté zavraždit ani dvě své dcery. A to vše kvůli penězům.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat