Diskuse na téma Nejzamilovanější jídlo

Jaké jídlo si uvaříte, když si chcete udělat radost? Po čem se vám nejvíce sbíhají sliny? A bez jakého jídla byste se určitě nikdy neobešla? Podělte se s ostatními :)

Avatar

Holky a znáte smoothie? Já jsem se do tohoto pití, jestli to tak můžu říct, uplně zamiloval :) Dávám si to dycky po běhání, je to už takový můj každodenní chleba :) Jo a mám ho rád se vším možnám, ale na sladko, na slano mi tolik nejede :-P

Avatar
terezka.maxovicova kamenskydalibor 20.04.2014

Smoothie? Co to je? To je jídlo nebo pití? A z čeho se to dělá? *2*

Avatar
kamenskydalibor terezka.maxovicova 25.04.2014

Je to vlastně nápoj, který si smícháš z toho, co máš ráda, prostě nahážeš přísady do mixéru a zapneš a je hotovo, ale tady si o tom přečti víc a máš to i s receptem :-P http://www.svet-zdravi.cz/clanky/co-si-dat-k-jidlu-po-behani

Avatar
Jirka terezka.maxovicova 03.07.2014

Bezva diskuze.

Avatar
pandapanda 14.04.2014

Palačinky nasladko s oplatkem dělám taky, akorát ho zarolovávám dovnitř, chutná mi trochu změklejší. Pak je posypu třeba kakaem nebo ozdobím ořechy.

Avatar
marybla 14.04.2014

Já dělám palačinky nasladko s oplatkem, miluje to celá rodina. Do palačinek vytvořím tvarohovou náplň z tvarohu a smetany, přidám med, vyšlehám. Palačinku zabalím a posypu strouhanou Knoppers oplatkou. Mimochodem ty Knoppers jsou fajn i samotné... :-P

Avatar
gabcapatis 09.04.2014

Já teď pekla Perníkovou buchtu s jablky bez vajec a doporučuju, sliny vám určitě úplně potečou :P Potřebujete k tomu toto: 300 g celozrnné špaldové mouky 150 g sirupu z agáve 3 polévkové lžíce kakaa 100 ml řepkového nebo olivového oleje 300 ml obilného mléka 1 nakrájený banán 3 strouhaná jablka ½ kypřícího prášku do perníku všecko smíchat a upéct a vznikne skvělá mňamka :)

HOlky narazila jsem na skvělý recept na kuřecí kousky marinované v kokosovém mléku, fakt doporučuju, tady je recept - http://www.svet-zdravi.cz/recepty/kureci-kousky-marinovane-v-kokosovem-mleku Určitě se vám budou sbíhat sliny! :)

Avatar
effoska 21.03.2014

Věděli jste že 1·2·3 Hranolky jsou vyrobeny z celých čerstvých brambor a malého množství rostlinného oleje. Pokud je pečete v troubě uchovají si většinu živin a obsahují pouze 6% tuku. Hranolka je křupravá na vnější straně a nadýchaná uvnitř. http://www.mccain.cz/vrobky/hranolky/123_hranolky/

Avatar
effan 19.03.2014

Hranolky Pokud plánujete romantickou večeři při svíčkách, zkuste Drůbeží plátky ,,Solo di Parma s hranolkami 1,2,3 McCain.. http://www.mccain.cz/recepty/hranolky/123_hranolky_vlnky/drbe_pltky_solo_di_parma/

Avatar
gabcapatis 19.03.2014

Holky a já ujíždím na moučnících, dříve hlavně bábovky a různé jiné buchty, poslední dobou hodně muffiny a nebo si dělám domácí ovesné sušenky, ale muffiny pořád vyhrávají, hlavně celozrnné banánoví :P

Avatar
effoska 18.03.2014

Věděli jste že 1·2·3 Hranolky jsou vyrobeny z celých čerstvých brambor a malého množství rostlinného oleje. Pokud je pečete v troubě uchovají si většinu živin a obsahují pouze 6% tuku. Hranolka je křupravá na vnější straně a nadýchaná uvnitř. http://www.mccain.cz/vrobky/hranolky/123_hranolky/

Avatar
Mirča effoska 07.01.2015

Pokud máte rádi hranolky, tak doporučuji McCain 1·2·3 Hranolky vlnky, které se připravují v troubě a obsahují pouze 5% tuku. Určitě po nich neztloustnete :-) a výborně chutnají.

Avatar
ZuzkaK Mirča 08.01.2015

Vidím, že tady vznikl trochu zmatek ohledně McCain hranolek. Asi si říkáte, jestli tedy mají 6 nebo 5 % tuku. 6 % byl starší údaj, ale jak McCain neustále své výrobky vylepšuje pro co největší spokojenost svých zákazníků, dotáhl to na z výživového hlediska příjemnějších 5 % slunečnicového oleje s vynikajícím nutričním profilem.

Mé nejooblíbenější jídlo je rajská, snad už od malinčka...takže ji dělám na spoustu způsobů a nejvíce mi teďka chutná tato varianta s krutíma kuličkama - http://www.svet-zdravi.cz/recepty/kruti-kulicky-v-rajcatove-omacce

Avatar
effoska 26.02.2014

U nás jsou nejoblíbenější hranolky od McCain. Jak k obědu tak k večeři a nebo jen tak k telce. Zkuste také mrknout, určitě si také vyberete. http://www.mccain.cz/vrobky/

Avatar
Dada 03.01.2012

no zrovna ted sem dopekla listový závin s nutelou,ořechyakompotovanými švestkami mnam:-P*4*

Avatar
Ilona 29.12.2011

Nejraději mám svíčkovou od maminky, a jídlo co nám vozí do práce Šimigastro. Je to mňamka:-)

Avatar
Mike Ilona 29.12.2011

Ja guláš taky od Mamky *4*

Avatar
Helenka Mike 30.12.2011

Zítra je to chlebíček :-P

Úžasnou kuchařku plnou inspirativních receptů posíláme Zdeničce za její poslední příspěvěk do diskuse :) Děkujeme i všem ostatním za tipy :)

Když si potřebuju trochu uhladit pocuchané nervy, tak skvěle funguje medovník *4**4**4* Sice je to náročnější práce, ale výsledek vždy stojí za to! Můžu jen doporučit.

Avatar
Jennifer.K 06.05.2011

To je recept na bánan v čokoládě.

Avatar
Jennifer.K 06.05.2011

Mám ráda i sladké a to a hodně. Potřebuju balíček piškotů 3 větší banány čokoládu dle chuti párátka Postup: Banány oloupeme, nakrájíme na plátky asi 1-1,5 cm široké. Vždy vložíme jeden plátek banánu mezi dva piškoty, propíchneme to vše párátkem a namočíme v rozpuštěné čokoládě, kterou jsme si rozpustili ve vodní lázni. Dáme do lednice na cca 2 hodiny vychladnout. Je to dobrota a zbožňuje to celá rodinka, jednoduchý receptík, ale super mňamka.

Avatar
Jennifer.K 06.05.2011

Lasagne se špenátem Suroviny: špenát - 1kg čerstvého nebo 500g mražených špenátových listů neochucených, 1 balení plátků lasagne, 200g sýra dle chuti (já používám mozzarelu), česnek, sůl, pepř, olivový olej, máslo a strouhanka na vymazání pekáčku. Bešamelová omáčka: 50 g másla, 50g hladké mouky, 5dl mléka, sůl, muškátový oříšek nebo květ Způsob přípravy: Nejprve si připravíme bešamelovou omáčku. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zředíme mlékem ji za stálého míchání ji vaříme do zhoustnutí. Osolíme a okořeníme dle chuti. Pak si připravíme špenát. Čerstvý dokonale umyjeme a zbavíme vody buď v utěrce nebo v odstředivce na salát. Do hrnce dáme trochu olivového oleje a vhodíme špenát, který stále mícháme. Když se špenát spaří necháme chvilku vydusit tekutinu.Mražený špenát rozmrazíme v hrnci pod pokličkou na troše olivového oleje. Další postup je stejný. Osolíme a opepříme dle chuti a přidáme tolik sekaného česneku, kolik máme rádi. Nyní si připravíme pekáček a předehřejeme troubu na střední stupeň.Do vymazaného pekáčku nalijeme trochu bešamelové omáčky, dáme lasagne, vrstvu špenátu, bešamel, posypeme sýrem. Tak pokračujeme, až je pekáček plný. Vrchní vrstvu tvoří lasagne polité bešamelem a posypané sýrem. Pečeme cca 35 min. Tyto lasagne můžeme doplnit také orestovaným kuřecím masem na nudličky nebo žampiony. Přijdou vždy na vrstvu špenátu.

Avatar
Jennifer.K 06.05.2011

Dušené rizoto s cuketou a citrónovou kůrou Potřebujeme RÝŽE - dle počtu osob (jeden čajový hrnek je cca pro dva lidi) CIBULE - 2x MÁSLO - KUŘECÍ VÝVAR - 0,7 L PETRŽEL - dvě růžičky BOBKOVÝ LIST - 2x TYMIÁN - hrstka CUKETA - půlka menší cukety CITRÓNOVÁ KŮRA - z půlky citrónu PARMAZÁN - na konečné posypání Na dochucení sůl a pepř Předehřejte troubu na 190 °C. V hrnci který můžete použít do trouby na větším množství másle usmažte cibulku dokud není hnědá. Umytou rýži nasypte k cibuli a máslu a několik minut nechte vařit dokud směs nemá mléčnou barvu. Do rýže nalijte horký vývar a přidejte svázané koření(Tymián, bob.list, petržel) až voda vaří, stáhněte hrnec z plotýnky a vložte do trouby na 5 minut a poté snižte teplotu na 170°C a vařte dalších 18 minut nebo do té doby co se tekutina zcela nevypaří. Na pánvi si udělejte na másle nejdříve cuketu a poté přidejte žampióny. Ke konci vaření vmíchejte citrónovou kůru. Když si myslíte že je ryže al dente vyjměte z trouby a odstraňte koření. Načechrejte vydličkou. Smíchejte se žampióny a cuketou. Podávejte posypané parmazánem.

Avatar
Jennifer.K 06.05.2011

Sálat s rajčaty a bílým pečivem.Moje oblíbené jídlo .Potřebujeme: 8 krajíčků staršího bílého pečiva 6 velkých vyzrálých rajčat 1 střední červená cibule nakrájená na kolečka Šťáva s půl limetky hrstka petržele olivový olej, sůl, pepř Rajčata nakrájené na klínky dáme do mísy.Přidáme na kousky nakrájené pečivo a cibuli. Pokapeme limetkovou šťávou a olivovým olejem, osolíme, opepříme a promícháme. Salát necháme 10 minut uležet a poté znovu dochutíme. Těsně před podáváním přidáme nadrobno nakrájenou petrželku.

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Týden 45 roku 2025 bude pro znamení Berana plný energie a dynamiky, což je přesně to, co máte rádi. Hvězdy naznačují, že budete čelit novým výzvám v pracovním prostředí. Nebojte se ukázat své schopnosti, ale zároveň si dejte pozor na příli&sc... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat