Diskuse na téma Nejzamilovanější jídlo

Jaké jídlo si uvaříte, když si chcete udělat radost? Po čem se vám nejvíce sbíhají sliny? A bez jakého jídla byste se určitě nikdy neobešla? Podělte se s ostatními :)

Avatar
Avatar
Jennifer.K 06.05.2011

Těstoviny farfalle s kapustou a sýrovou omáčkou. Suroviny k přípravě:1 balíček těstovin farfalle (= italsky "motýlek") 8 plátků slaniny olivový olej piniové oříšky stroužek česneku kapusta okrajové listy a asi tak 1/4 hlávky sýr mozzarela parmazán. Postup přípravy: Těstoviny v podobě motýlka (farfale nebo větší strichetti) vložíme do osolené vody a necháme vařit. Ná pánev vhodíme slaninu nakrájenou asi na osm tenkých plátků. Přidáme trochu olivového oleje, ale jenom trochu, aby se uvolnila chuť ze slaniny. Chceme, aby slanina byla pěkně křupavá a dobře chutnala. Přidáme piniové oříšky, asi tak dvě hrsti; ty musí být úplně osmažené dozlatova, aby chutnaly tak, jak skutečně mají chutnat. Pořád s tím mícháme protože nechceme, aby to bylo na jedné straně černobílé a na druhé takové nijaké. Stroužek česneku, jenom oloupeme a najemno nasekáme. Nedáváme ho tam dřív, byl by, za tu dobu, úplně černý. Vložíme ho do pánve ke slanině až na poslední chvíli. Ta vůně, . . . voní to fantasticky! Stáhneme plamen a dáme tam hlavní naši tajnou ingredienci . . . kapustu! Lidi nevyužívají ty pěkné zelené listy co jsou nahoře a ty jsou ale fantastické. Mají takový silný stonek, který vykrojíme a listy pak opláchneme pod studenou vodou, složíme a jemně nasekáme. Přidáme ještě tak čtvrtku hlávky kapusty, jinak by to bylo málo. Také je překrájíme. Teď už slaninu s česnekem a oříšky přestaneme smažit; už jsou křupavé. Teď to chce naopak napařit listy, aby kapusta změkla. Dáme ji tam ke slanině a ještě přidáme hrudku másla a přikryjeme nádobu talířem. Nakonec se nám ten talíř zároveň nahřeje pro podávání těstovin. Všechno už změklo. Mozzarelu nakrájíme asi 1 cm kousky, parmazán nastrouháme. Pak zcedíme těstoviny a trochu vody si schováme. Ke kapustě přidáme mozzarelu, parmazán a mícháme. Jakmile se začnou dělat takové sýrové nitky přidáme těstoviny a promícháme. Teď ještě přidáme trochu uschované vody po vaření těstovin. Získáme takovou lahodnou krémovou sýrovou omáčku. Jsme hotoví a teď ještě trochu parmazánu nasypeme na porci nahoru a podáváme.

Avatar
HalickovaM 06.05.2011

Já prostě miluji obyčejnou dětskou krupici s máslem, posypanou grankem, mletým cukrem a skořicí. Tohle jídlo bych mohla jíst každý den. Jo ale jednu zvláštnost tato krupice má. Musí být řídká jak omáčka, takže si ji umím podle své chuti připravit jenom já sama. Hustou, kde se položí lžička a neponoří ani nejím.

Avatar
slunéčko 06.05.2011

Klasika to není,ale moje oblíbené jídlo je polárkový dort a jakákoliv zmrzlina. Po operaci žaludku mě "polárkáč" držel při životě a tak na něj nedám dopustit.<3

Avatar
Jan Dospěl 06.05.2011

No u nás je to velice těžké..tedy vlastně není,ale jelikož já jsem kuchař a přítelkyně cukrářka tak je to na mě..Ale po vím vám tedy žádný med to neni stále vymýšlet co uvařit.:-D Každopádně její oblíbené jídlo je naše svíčková s knedlíkem :-D no a já si potrpím třeba na buchtičky se šodo..my jsme prostě klasický češi..ale samozřejmě i specialitky u nás letí..to musí být.Jen ty kilečka letí moc rychle na horu..takže náká rada na dietku by se šikla :-) XD

My si oblíbili italské Cantuccini, které jsme obkoukali v pořadu s Italem v kuchyni :) Přidávám i recept, fakt je to moc dobré: * 2 vejce * 250g cukru krupice * 125g loupaných mandlí * 125g neloupaných mandlí * 125g lískových oříšků * 250g hladké mouky * ½ prášku do pečiva * citronová kůra Vejce vyšleháme s cukrem a citronovou kůrou, přidáme mandle a ořechy, kypřící prášek a prosátou mouku. Ze směsi vypracujeme těsto, na plechu s pečícím papírem vytvoříme z těsta 2 stejné válečky, které potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 25min. Ještě za tepla nakrájíme na stejně široké proužky a necháme vystydnout. (Kdybyste to nenakrájeli za tepla tak už to pak nemusíte nakrájet vůbec, hrozně to ztvrdne)!!! Italskou kuchyni milujeme :-)) PS: můžete na jedné fotce vidět pánské ruky, je tedy jasné, že to zvládne každý chlap !!! I ten můj to zvládl :-)))

Avatar
pidulka 06.05.2011

Jídlo - nekonečné téma. Jako dítě jsem milovala knedlíky. Vždy jsme soutěžili, kdo jich sní nejvíc a s rajskou omáčkou. To bylo moje nejzamilovanější jídlo. Postupem času jsem začala své jídlíčka množit. Měla jsem ráda špagety, koprovou, a mnoho dalších, ale na co nedám dopustit, jsou zeleninové saláty. Hlavní přísadou do nich - ocet, to mám po mamince. Milujeme ho jak na studené mísy, tak do těch salátků. Někdy si připadám, že bez zeleniny bych už nemohla být.

Avatar
Renča 06.05.2011

přítel miluje kuřecí maso na jakýkoliv způsob nejradši s broskvemi, sýrem,.. Já mám ráda saláty, ať už zeleninové nebo těstovinové

Avatar
Lucinka 06.05.2011

Můj přítel se vždycky mohl utlouct po mym bramborovym salátu kterej vařim podle maminky a já se můžu utlouct po gnocci se sýrovou omáčkou a kuřecím masem mňam už se mi zbíhaj sliny... :-D

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Týden 45 roku 2025 bude pro znamení Berana plný energie a dynamiky, což je přesně to, co máte rádi. Hvězdy naznačují, že budete čelit novým výzvám v pracovním prostředí. Nebojte se ukázat své schopnosti, ale zároveň si dejte pozor na příli&sc... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat