Prostreno.cz

Snadné hubnutí s těstovinami

Čtete správně! Že jste se dosud při dietě těstovinám vyhýbali? Chyba! Těstoviny vám pomohou k pocitu štěstí. Jejich podíl komplexních sacharidů vás zasytí a zlepší náladu.

Těstoviny toho umí hodně, ale rozhodně se po nich netloustne. Především ty pravé italské z čisté tvrdé pšenice jsou z velké části plné komplexních sacharidů, které jsou velmi zdravé a zasytí na velmi dlouho, protože je tělo rozkládá jen velmi pomalu. Bohatě obsažené vitamíny, minerály a vláknina zajistily u odborníků na výživu velmi dobrou pověst. Sportovci je dokonce využívají jako výživu na podporu stavby svalového hmoty a zlepšení koncentrace.

Netučné recepty plné chuti – klasická italská kuchyně kombinuje těstoviny se zeleninou nebo masem.

Farfalle s cuketou a mátou

Suroviny

Pro 4 osoby:

400 g těstovin typu farfalle

sůl

700 g cukety

10 lžic octa z bílého vína

3 stroužky česneku

5 lžic mátových lístků

pepř

3 lžíce sýru pecorino (strouhaný)

Postup

1 Předehřejte si troubu na 250 stupňů. Těstoviny uvařte podle návodu.

2 Očistěte cuketu, omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Smíchejte se 2 lžícemi olivového oleje a naskládejte vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem.

3 Pečte v troubě asi 10 až 12 minut, dokud nezezlátnou.

4 Zbytek oleje smíchejte s octem. Česnek oloupejte a rozmačkejte do oleje. Přimíchejte ještě mátu a ochuťte solí a pepřem.

5 Cuketové chipsy smíchejte s marinádou a ještě ochuťte.

6 Těstoviny slijte a podávejte s marinovanými chipsy, lístky máty a strouhaným sýrem.

 

Nebo hledáte recept na něco rychlého?

Špagety se zelenou omáčkou

Suroviny

Pro 4 osoby:

400 g špaget

sůl

2 vejce

3 jarní cibulky

2 řapíkaté celery

150 g zelené papriky

1 zelená feferonka

2 lžíce kaparů

4 sardinky

2 lžíce olivového oleje

2 stroužky česneku

200 ml zeleninového vývaru

2 lžíce octa z bílého vína

pepř

4 lžíce bazalkových lístků

Postup

1 Těstoviny uvařte v dostatku vody podle návodu. Vejce uvařte natvrdo.

2 Mezitím si očistěte jarní cibulky, omyjte a nakrájejte na tenká kolečka.

3 Celer a papriku omyjte a nakrájejte na malé kostičky. Feferonky podélně rozkrojte, odpeckujte a omyjte.

4 Rozmačkejte s kapary a sardinkami.

5 Olivový olej rozpalte v pánvi a jarní cibulku, celer, papriku, feferonky, kapary a sardinky v něm 2 až 3 minuty poduste.

6 Česnek oloupejte a rozmačkejte.

7 Vše zalijte vývarem a přidejte vinný ocet. Omáčku pořádně opepřete a nechte 2 až 3 minuty povařit.

8 Uvařená vejce zprudka ochlaďte studenou vodou, oloupejte a nakrájejte na malé kostky.

9 Špagety slijte a nechte krátce odkapat. Podávejte na talíři přelité zelenou omáčkou a posypané vejci.

10 Nakonec ozdobte lístky čerstvé bazalky.

Dobrou chuť!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat