Prostreno.cz

Hovězí maso s exotickým nádechem granátového jablka

Dopřejte si hovězí maso s nádechem exotických dálek. Příprava sice zabere trochu času, ale za to všechno zvládnete v jednom hrnci, a i úplný začátečník v kuchyni s ním dokáže ohromit.

Chybí vám cestování? Asi ještě chvilku potrvá, než se budeme moci vydat na cesty po světě, tak proč si nedopřát cestování alespoň světovou kuchyní. S naším receptem na pečené hovězí s granátovým jablkem a brambory si vůni dálek můžete zase připomenout.

Hovězí s granátovým jablkem

Suroviny pro 4 osoby 

1 kg hovězího masa (nejlépe hovězí ramínko)

300 g cibule

2 stroužky česneku

200 g hovězích kostí

2 lžíce olivového oleje

Sůl, pepř

300 g špenátu

300 g brambor

50 g rajčatového protlaku

1 lžíci garam masala

1 lžičku kurkumy

2 lžíce rozinek

1 skořicový kmen

1 lžíci kardamomu

1 granátové jablko

Hrst celerových listů

1 lžičku medu

Postup

1 Maso očistěte a nakrájejte na asi 4 cm velké kostky, opláchněte a nechte odkapat. Česnek a cibuli oloupejte a nakrájejte na větší kousky a spolu s masem, kostmi, 200 ml vody a olivovým olejem dejte do pekáčku. Osolte a opepřete a přikryté pečte v předehřáté troubě na 160 stupňů pečte asi 2 hodiny.

2 Mezitím si očistěte čerstvý špenát, oloupejte brambory a podle velikosti rozpulte nebo rozčtvrťte. Brambory nejprve asi 5 minut povařte, slijte a nechte odkapat. Ke konci doby pečení přidejte k masu rajčatový protlak, garam masala, kurkumu, rozinky, skořici, kardamon, brambory a špenát. Přikryjte a nechte péct další 2 hodiny.

3 Připravte si granátové jablko a vyloupejte dužinu. Celerové lístky nasekejte najemno. Z pekáče vyjměte kosti, dochuťte podle potřeby solí, pepřem a medem a servírujte posypané celerovými lístky a granátovým jablkem.

Zdroj: názor autora





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat