Prostreno.cz

Tradiční maďarský hovězí guláš s paprikou

Co získáte, když zkombinujete jemné hovězí maso s lahodnou zeleninou, bylinkami a kořením? Lahodný maďarský guláš!

Správně, toto je recept na maďarský guláš v pomalém hrnci, takže se připravte na minimální práci, a přitom spoustu chuti. Mohl by to být nejlepší recept na maďarský guláš, jaký jste kdy ochutnali!

Co je maďarský guláš

Pravý maďarský guláš údajně poprvé konzumovali pastýři v Maďarsku v 9. století. Tehdy se guláš neboli maďarský gulyás sušil na slunci a skladoval v pytlích vyrobených z ovčího žaludku, aby ho pastýři mohli snadno přepravovat s sebou. Když ho chtěli jíst, jednoduše do něj přidali vodu. 

Před staletími ale určitě neměli kuchyňské nástroje (jako je pomalý hrnec), díky kterým je tento recept tak snadný a chutný.

Jak uvařit maďarský guláš

Ingredience

2 lžíce avokádového oleje

2–3 šálky nakrájených brambor

½ kg dušeného hovězího masa

½ cibule, nakrájená na plátky

1 šálek baby mrkve

6 šálků vývaru z hovězích kostí, nízký obsah sodíku

10 malých hub, celých a odstopkovaných

¾ šálku rajčatové pasty

4 rajčata, nakrájená na kostičky

1 červená paprika, nakrájená

½ šálku červeného vína

1 lžička uzené papriky

1 lžička sladké papriky

¼ lžičky muškátového oříšku

½ lžičky koriandru

4 stroužky česneku, nasekané

4 hřebíčky, celé

3 bobkové listy

3 snítky tymiánu

¼ lžičky hořčičného prášku

½ lžičky mořské soli

1 lžička pepře

Návod na přípravu

1. Pro tento recept budete potřebovat pomalý hrnec. Tato zařízení využívají vlhké teplo k vaření jídla po dlouhou dobu a jsou perfektní volbou pro jemné maso a celkově chutí nabitý guláš.

2. Nakrájejte brambory, červenou papriku, rajčata, česnek a cibuli. 

3. Ve velké pánvi na středně vysokém ohni poduste hovězí maso na avokádovém oleji s oběma paprikami, muškátovým oříškem, koriandrem, hřebíčkem, česnekem, bobkovým listem, tymiánem, hořčicí, solí a pepřem. To by mělo trvat asi pět až 10 minut, nebo dokud nebudou lehce hnědé.

4. Přidejte červené víno.

5. Do pomalého hrnce přidejte syrovou nakrájenou zeleninu spolu s rajčatovou pastou.

6. Přidejte dušené hovězí maso a vydatný vývar z hovězích kostí.

7. Jakmile je vše v pomalém hrnci, vařte na nízkém stupni šest až osm hodin.

8. Podávejte se svými oblíbenými těstovinami.

Zdroj: názory autora






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat