5 důvodů, proč se nebát plastické chirurgie

26.11.2010 | Krása a móda

Ženy touží od nepaměti po přirozené kráse. Je to logické, žijeme v páru a tělo je jednou z našich předností. Která žena by nechtěla být sama se sebou spokojená? Oblečení ledacos skryje, ale co naše sebevědomí či pohled do zrcadla. Také vás frustrují kabinky v obchodních domech? Všechny přidávají kilogramy, zviditelňují vrásky a nějak se v nich nepoznáváme.

To, jak se cítíme, nás ovlivňuje každý den. Je to jako zákon přitažlivosti. Jsme usměvavé, spokojené, krásné a takový je i náš současný život. Psychická rovnováha má obrovský význam. Na plastickou operaci můžeme jít pro krásu, ale i pro zdraví. Už dávno neplatí, že plastika je výsadou herců, zpěváků či lidí, kteří jsou „na očích“ médií. Plastické operace jsou dostupné všem a nemusíte se jich obávat. Současná plastická chirurgie je na velmi vysoké profesionální úrovni.

Proč se nebát plastiky?

- Plastickou operaci podstupujete na profesionálním a stabilním pracovišti.
- Postará se o vás zkušený operační tým, v čele s kvalifikovanými a atestovanými plastickými chirurgy.
- Prvotřídní technické vybavení a zkušenosti personálu jsou zárukou vaší bezpečnosti.
- Maximální komfort a nepřetržitý dohled zdravotních sester i lékařů se postarají o vaši spokojenost.
- Kvalitní předoperační i pooperační péče s možností následných kontrol je možná dle vaší potřeby.


Rozhodnutí, dát si na sobě něco vylepšit, by měla předcházet pečlivá úvaha. Děláte to pro sebe nebo někoho jiného? Pokud se chystáte na plastickou operaci, abyste zachránila manželství, partnerský vztah, nikam nechoďte. Psychická rovnováha je před operací stejně důležitá jako zdraví samotné.

Pokud jste sama pevně odhodlaná jít na plastickou operaci, poraďte se s někým, kdo podobný zákrok absolvoval. Hodně se dočtete i na internetu. Pak se stačí objednat na správnou kliniku a k vhodnému lékařovi. Plastická chirurgie je něčím, co nemůže dělat každý. Druhá atestace z oboru plastická chirurgie je u lékařů, kteří u plasticko-chirurgické operace provádějí nezbytná. Pracoviště, které jste si vybrala, musí mít dostatek zkušeností s daným zákrokem a splňuje podmínku prvotřídní vybavenosti, jak už po stránce „přístrojové“, tak i „lidské“. Na operačním sále nejste v rukou jednoho lékaře, ale celého operačního týmu. Pracoviště, které jste si vybrala, musí být schopné zajistit klientce nejen akutní pooperační péči, ale také dlouhodobou péči ve smyslu kontrol a převazů.

Konzultace je prvním krokem k úspěchu. Vše do detailu s lékařem prodiskutujte, a pokud na něco zapomenete, stačí zavolat, napsat e-mail či nechat vzkaz v on-line poradně. Konzultace je nezávazná. Může se i stát, že vám plastický chirurg váš záměr rozmluví. Každý člověk je originál a bohužel není možné plně duplikovat například známé osobnosti. Vaše přání by mělo být reálné. Neptejte se pouze na průběh operace, ptejte se i na teoretická rizika, která mohou v souvislosti s operací nastat. Výsledkem konzultace je pak shoda názorů ohledně zákroku mezi vámi a plastickým chirurgem.

Narkózy se bát nemusíte

Ve společnosti přežívají obavy z narkózy. Současná anestezie je bezpečná a nemusí po ní být špatně. Před operací se musíte podrobit důkladnému předoperačnímu vyšetření. To je vaše jistota a bezpečnost. Anesteziolog může narkózu upravit podle vašich potřeb. Nemá smysl tajit nachlazení, virózu apod. Buďte k lékaři upřímná. Pravdivě jej informujte o zdravotním stavu (alergie, chronické nemoci a léky které užíváte, předchozí operace apod.) a dodržujte předoperační i pooperační pokyny. Polovina úspěchu plastické operace je závislá na vás.

Plasticko-chirurgické operace jsou z obecného pohledu stejné, jako operace v jiných oborech (chirurgie, gynekologie, ortopedie apod.). Proto i principy anestézie platí ve všech operačních oborech. Z obecného pohledu rozeznáváme lokální (místní) anestézii a celkovou anestézii (narkózu). Lokální anestézie se používá pro znecitlivění menších ploch, tedy pro zákroky jednoduché, ambulantního typu. Celková anestézie se používá u větších operací, anebo v případech, kdy oblast nelze lokálně znecitlivět. Forma anestézie tedy závisí na typu operace a Vašem zdravotním stavu. Při rozhodování se postupuje případ od případu, konečné slovo vždy mají operatér a anesteziolog.
Rekonvalescence se nesmí podcenit, udělejte si na ni potřebný čas i zázemí. Každá rána se nejlépe hojí, pokud je v klidu. Po zákroku vám může pomoci celá rodina. Operační techniky i přístrojové vybavení se vyvíjí obrovskou rychlostí, takže operace bývají stále méně agresivní. Tkáně ale potřebují čas pro regeneraci a tak není vhodné pooperační období podcenit.

Plastická chirurgie navrací do tváře ztracené sebevědomí, chuť a sílu jít dál. Někdy stačí málo a změní se životní styl člověka. To, jak vypadáme, cítíme se, nám usnadňuje nebo naopak ztěžuje komunikaci s ostatními lidmi ať už v rodině či v zaměstnání. Každá pozitivní změna je na vás vidět na první pohled.

Každá žena může být spokojená a krásná. Plasticko-estetické operace jsou nyní dostupné všem. Pokud Vám něco vadí na Vaší postavě a ubírá Vám to energii, vyřešte to a mějte se ráda! Úspěch plastické operace a spokojenost klientky závisí na správném stanovení optimálního postupu, říká primář kliniky MEDICOM VIP MUDr. Vlastimil Víšek, CSc., plastický chirurg. Pokud si nejste jistá klinikou, operatérem, navštivte raději více pracovišť.

Je plastika drahá?

Plastická chirurgie je dostupná všem. Zákroky lze zakoupit na splátky stejně jako např. elektroniku či dovolenou. Mnohdy je výhodné využít akčních nabídek klinik, ať už ve formě slev či speciální ceny.

Před jakýmkoli plasticko-chirurgickým zákrokem si musíte být sama jistá výběrem kliniky a operatéra. Do něho vkládáte své naděje i investice a proto mu musíte důvěřovat a plně s ním spolupracovat. Na naší klinice plastické chirurgie MEDICOM VIP provádíme nejčastěji operace zvětšení prsou (augmentace), zmenšení prsou (redukce) či jejich modelaci. Mnohdy provádíme kombinované operace např. modelace prsou a zvětšení. Dále liposukce – v lokální (tzv. tumescentní liposukce) či celkové anestezii. S rostoucím věkem ženy kladou důraz na úpravu obličeje. Spektrum zákroků v oboru plastická chirurgie je velmi rozsáhlé, naším cílem je vaše spokojenost a bezpečnost. Není důvod se plastiky obávat. Horší je, žít s něčím, co nám nevyhovuje a určitým způsobem nás i omezuje. Téměř vše na lidském těle jde upravit. Dopřejte si kvalitu a komfort MEDICOM VIP!






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat