Chraňte své ruce a buďte in. Pořiďte si rukavičky, a ne jedny!

02.11.2010 | Krása a móda

Doby, kdy pravá dáma bez rukaviček za žádných okolností nevyrazila na ulici, jsou sice dávno pryč, není ale důvod tento elegantní doplněk opomíjet ani v dnešní uspěchané a ve všem mnohem svobodnější době.

Parádu s nimi hravě uděláte i nyní, přestože společenské konvence jsou mnohem benevolentnější a módní je vše, co si jen namanete. Stačí vše nosit s citem a grácií a máte vyhráno. Zařaďte tedy do své škály nepostradatelných podzimních či zimních doplňků také rukavičky. Dodají vašim modelům nejen sofistikovaný styl a elegantní ráz, prozradí na vás mnohem víc, tedy že jste pravou dámou. A nemusíte zůstat jen u těch nejklasičtějších.

Klasika z kůže

Bez okolků zainvestujte do jednoho páru z pravé kůže. Sice nebude nejlevnější, jako základ vaší rukavičkové garderoby ale jistě uspěje po mnoho sezon. Zvolte univerzální odstín, který dobře sladíte s dalšími tradičními doplňky a bude vám spolehlivě sloužit mnohem déle, než je klasická životnost nejnovější módní kolekce. Vyšší pořizovací cena se vám tak rázem vyplatí.

Nezůstávejte ale rozhodně u jediného páru. Jakmile totiž rukavičkám přijdete na chuť, nebudete jich mít nikdy dost, závislost je na spadnutí a určitě jí propadnete i vy. Ostatní páry ale klidně vybírejte mnohem bezprostředněji a nebojte se ani módních výstřelků. Různorodá sbírka rukaviček dovede z jediného hřejivého zimníku pokaždé vykouzlit zcela nový model.

Jak by tedy měl vypadat ten nejzákladnější pár vaší sbírky?

Dokonalá klasika. Přiléhavé a perfektně střižené rukavičky z jemné kůže, které je nejlépe pořídit si o fous menší. Bezpodšívkové modely totiž ještě trochu povolí. Vaší ruce by měly padnout po všech směrech, nepodceňujte tedy dokonalé prozkoušení.

A co barvy?

Nosí se černé, hnědé či skořicové kousky, temné tóny modré či bordó. Bílé rukavičky jsou podstatně nepřehlédnutelnější, proto k těm klasickým modelům právě nepatří. Nemusíte se jich ale bát, obzvlášť bezprstové modely, které reprezentují motorkářský styl a zdobí je často cvočky nebo perforace, v bílé dokonale vyniknou a přitom nevypadají přehnaně. Motorkářské rukavičky zařaďte mezi své oblíbené modely pro tuto sezonu, jsou totiž opravdovým hitem a dovedou proměnit běžný model v aktuální módní šlágr.

Krátké, či delší

Zaměřte se také na výšku, kam až rukavičky sahají. Právě letos se vám budou hodit vyšší modely stoupající až k lokti, v kurzu jsou totiž kabátky s tříčtvrtečními či kratšími rukávy, které přímo vybízejí ke kombinaci s takto nápadnými doplňky. Stejně tak dovedou vysoké rukavičky doplnit módní pončo či pelerínu. Kratičké motorkářské modely rukaviček, které taktak zahalí celou dlaň, zase dobře doplňují trendy kožené bundy nebo je můžete nosit jen tak ke zkráceným rukávům kabátku či saka do společnosti. Inspiraci najdete třeba v nejnovější kolekci módního domu Chanel.

Jste-li však spíše milovnicemi pohodlí, můžete si pořídit i zcela praktické a zaručeně hřejivé pletené palčáky, které právě teď reprezentují styl inspirovaný severskými národy. Norské vzory, velká oka
a teploučká podšívka si vás jistě získají!

Adresář:

Kenvelo, OC Nový Smíchov, Plzeňská 8, Praha 5
I´am, OC Nový Smíchov, Plzeňská 8, Praha 5
Topshop, Palladium, nám. Republiky 1, Praha 1
Marks & Spencer, Václavské nám. 36, Praha 1
Miss Sixty, Slovanský dům, Na Příkopě 22, Praha 1
Killah, Destroy, Národní třída 43, Praha 1






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:44
139 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:42

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat