Pončo, kabát či bundy do pasu. Poradíme vám, co právě letí

21.09.2010 | Krása a móda

Čím přivítat podzim? Rozhodně novým kabátkem, bundou či pončem! Vyberte si z nejnovějších modelů, které ovládnou ulice v nadcházejících chladných měsících.

Zkuste klasiku

Neobejdete se bez tradičního kabátu či pláště. Těm letos opět dominují modely inspirované uniformami. Na rozdíl od loňských khaki a zemitých barev a až předimenzovaných detailů ale i ty letos ovládnou pestré tóny a elegantní prvky.

Hitem je tmavomodrý dvouřáďák se zlatými knoflíky, jehož dokonalé ztělesnění představuje v nové módní řadě britská legenda Burberry.

Výrazné detaily

Dvouřadé pláště či svrchníky z těžších materiálů ale bez obtíží najdete i mezi dostupnějšími značkami. Spojují je výrazně tvarované a rozměrné fazony a především nepřehlédnutelné knoflíky, které buď vkusně a nenápadně doplňují barvu kabátu, nebo naopak výrazně vyčnívají svými kovovými odstíny, které jim dodávají nápadný zdobný efekt.

Vosí pas

V každém případě se podobné pláště neobejdou bez zvýraznění pasu, ať už patřičným střihem či navíc podtrženy vázačkou či páskem s přezkou. I ten ale můžete ležérně vázat na uzel, jak to dělají pravé módní odbornice. Pláště tohoto střihu se skvěle doplňují s vlněnými kalhotami se širšími nohavicemi, které taktéž patří k letošní povinné výbavě.

Bundičky do pasu

Vedle elegance a šarmu dlouhých plášťů stojí další neopomenutelný podzimní hit. Lehké kožené či koženkové bundičky do pasu právě vystřídaly podobné, ale přece jen inovativní pilotské bundy. Těm dominuje výrazný límec, který často zdobí huňatá kožešina. Obvykle nechybí ani několik přezek na rukávech či u spodního lemu a v oblasti límce. Odlehčený styl pak zaslouží doplnit klasickými džínami a botkami inspirovanými v pánských kolekcích.

Delší bundy pro zimoumřivé typy

Nevynechejte ani neodolatelné a hravě nadýchané bundičky. Těm letos kraluje delší parkový střih vyšperkovaný oslnivě lesklými povrchy a především pružným či jednoduchým páskem v pase s přezkou. Trendy a slušivá prodloužená délka je přívětivá také k našemu tělu, jen tak totiž neprofoukne a halí jindy exponované partie, které v kratších bundách trpí chladem. Doplňte je rovně střiženými džínami, slimkami nebo dlouhou sukní podle nejnovějších trendů a hit podzimních ulic je na světě.

Pro odvážné je tady pončo

Inovací a oživením nadcházející módní sezony je pelerína či oblíbený oděv amerických indiánů zvaný pončo. Oba kousky najdete ve variacích elegantních i odlehčených až sportovních, vybere si tedy doslova každá z nás. Nejoblíbenějším modelem je nejspíš pletená pelerína, kterou oceníte především v teplejších podzimních dnech, deštivé období zase vkusně překonáte vyzbrojeny pelerínami se široce střiženými rukávy a límcem z klasických plášťových materiálů.

Vyšperkovat je můžete i kožešinovými límci, hebké chlupaté kousky totiž také neodmyslitelně patří k chladnějšímu období a k tomu letošnímu obzvlášť. Pokud ale z různých důvodů nefandíte pravým kožešinám, vyzbrojte se těmi umělými. Jejich kvalita rok od roku roste a od těch přírodních jsou leckdy k nepoznání.

Adresář:

Orsay, OC Nový Smíchov, Plzeňská 8, Praha 5
Pull&Bear, OC Chodov, Roztylská 4, Praha 4
Debenhams, Václavské nám. 23, Praha 1
Marks& Spencer, Melantrich, Václavské nám. 36, Praha 1
Stradivarius, Arkády Pankrác, Praha 4
H&M, Na Příkopě 21, Praha 1
s.Oliver, Metropole Zličín, Řevnická 1, Praha 5
Covered by Bandolera, Bandolera, OD Kotva, Revoluční 4, Praha 1.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Želví maso

(2 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:01
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:50
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:53

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat