Pletené maxisvetry jsou letošním hitem!

24.08.2010 | Krása a móda

Módním kolekcím určeným pro babí léto a první podzimní dny budou jednoznačně kralovat úpletové materiály! Nejenže zahřejí, což se vám po ránu při cestě do práce brzy bude hodit, navíc patří k nejpohodlnějším materiálům a jejich nošení je tak příjemné, že brzy zaplní podstatnou část vašeho šatníku.

Pleteniny - to už dávno nejsou jen obligátní svetry či pulovry. Z pohodlných a pružných materiálů letos najdete v aktuálních kolekcích doslova vše, včetně ozdob do vlasů či nepostradatelných šátků.

Odkud pleteniny pocházejí?

Jádrem oblíbenosti strojových úpletových materiálů, jejichž historie sahá až do 16. století, kdy v Británii vynalezli prvního předchůdce moderních pletacích strojů, je jednoznačně jejich neuvěřitelná pružnost, vzniklá specifickým kličkovým ukládáním niti v úpletu. Ta jde ruku v ruce s dobrou prodyšností a takřka nulovou mačkavostí, což jsou ta nejlepší kritéria pro veleúspěšný módní materiál dnešní uspěchané doby. Odpadá tedy i potřeba žehlení, které mnoho žen zrovna nemiluje - stačí, že musí věnovat spoustu energie a času partnerovým dokonale nažehleným košilím.

Umělé či přírodní

Pleteniny se vesměs vyrábějí z přírodních materiálů jako bavlna, vlna, popřípadě v luxusnějším provedení i z hedvábí, odpadají tedy i alergizující předpoklady, které jsou bohužel vlastní mnoha moderním tkaninám, přítomnost umělých vláken totiž citlivější pokožku obvykle dráždí a způsobuje nepříjemné potíže.

Takže, co si letos vybrat, abyste byly dokonale chic?

Než se ochladí, zkuste typicky šedivé pleteniny s bílou rubovou stranou zvané mako - podle egyptské bavlny, ze které se obvykle vyrábí, které dříve dominovaly spíše sportovnějším oděvům. Dnes z nich ale návrháři vytvářejí doslova vše - od minisukní po klasická, ale nepodšívkovaná saka, která použitím neobvyklého materiálu ziskávají na originalitě! Překvapí vás i čelenky či ozdoby do vlasů, které této mánii také neunikly. Šedivou barvu mnohdy doplňují i barevné potisky.

Maxisvetry

Dalším hitem, který brzy ovládne naše ulice, jsou dlouhé propínací svetry, v zahraničí se pro ně vžilo trefné pojmenování “Boyfriend’s cardigan”, tedy svetr mého přítele. Jak výstižný název napovídá, jejich dominujícím znakem je lehce nadměrná velikost. Padne ale dobře nejen k legínám a maxitopům, ty opět patří k aktuálním módním hitům. Nosit jej můžete i jako podzimní kabátek k džínsám.

Svetry větších rozměrů ale rozhodně nemusejí být jen propínací, naopak, jakékoliv zapínání můžete směle vynechat. Nosí se zavinovací či rozhalené maxipulovry, které v pase elegantně přepásáte úzkým či širokým páskem a vytvoříte tak nejen sexy linii, ale i ultramódní model s náznakem extravagance.

Jakou zvolit barvu

Přestože dominující barvou je zmíněná šedá a její různě výrazné tonality, nosí se i nápadnější kousky. Nebojte se ani divočejší vzorované barevnosti, vyzkoušejte třeba pleteniny se zvířecími motivy!

Adresář:

H&M, pasáž Myslbek, Na Příkopě 21, Praha 1
New Yorker, Metropole Zličín, Řevnická 1, raha 5
Pull&Bear, OC Chodov, Roztylská 4, Praha 4
Orsay, OC Nový Smíchov, Plzeňská 8, Praha 5
Roxy, OC NOvý Smíchov, Plzeňská 8, Praha 5
Topshop, Palladium, nám. Reubliky 1, Praha 1.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat