Dřeváky. Hit letní sezony, který určitě musíte mít

05.06.2010 | Krása a móda

Návrhářům letos sice nebyly příliš po chuti, přesto je ale v nadcházející sezoně čeká velký návrat. Dřeváky - ať už v klasické formě nazouvacích pantoflíčků, či v nových variantách páskových či kotníkových sandálků patří k nejvýraznějším letním hitům.

Něžné i extravagantní

Ačkoli se nijak masivně neprobojovaly na významná módní mola, přesto je objevíte v kolekci těch nejzvučnějších jmen, jako Louis Vuitton či Chanel. Návrhář nejslavnější francouzské značky založené legendární Coco - vždy provokující Karl Lagerfeld - jim tentokrát propůjčil nezvykle něžný vzhled plný krajek a háčkovaných květů. V řadách odborníků se ale kolekce setkala s nepříliš lichotivými ohlasy i přesto, že je plně v duchu historie značky. Hvězda s monogramem LV naopak vsadila na šokující extravaganci a drsný vzhled kombinovaný s futuristickými prvky plné metalízy a kovového lesku. Jejich hitovým dřevákům tak nechybí výrazné kožešinové přívěsy, střapce a třásně a kombinace s rourovitými jehlovými podpatky z kovu.

Dřeváky jistě nepatří k vrcholům elegance. Jehlové podpatky lodiček či distingované páskové střevíčky jistě vytváří mnohem uhlazenější módní styl, k odlehčeným letním kolekcím ale zkrátka patří, tak si je opět dosyta užijme. Boty s dřevěnou podešví nepatřily podle odborníků ani k nejzdravějším. I to se však pomalu mění, tento typ bot se objevuje už i v kolekcích ergonomických a ortopedicky nezávadných značek, např. Scholl.

Venkovská elegance?

Právě drsnější vzhled a venkovský nádech ale předurčuje dřeváčkům nyní doslova hvězdnou budoucnost. Skvěle totiž doladí trendy v country stylu, westernem ovlivněné modely i velký hit v podobě masivní obliby džínoviny.

Dřeváky a podpatky

Aktuální modely dřeváků už nemají nic moc společného s původní venkovskou obuví chudých. Trendy velí shlížet na svět shora, dřevákům 21. století tak vévodí kousky na opravdu vysokých platformách, podpatcích či alespoň několikacentimetrových klíncích. Kralují jim ty s otevřenou špičkou, páskové modely nebo pantoflíčky, nezapomeňte ale v takovém případě na dokonalou pedikúru, nejlépe barevně sladěnou s výsledným modelem, nebo samotnou botkou.

K čemu se hodí?

Ideální a bezpodmínečné je nošení dřeváčků na holé noze, což se v létě doslova nabízí. Využijete je k módním květovaným šatům v retro stylu, džínovým šortkám nebo vzdušným tunikám a legínám. Poněkud drsnější vzhled dřeváků příjemně koresponduje s právě oblíbenými něžnými a romantickými prvky módních kolekcí, výsledkem tak mohou být opravdu vydařené kreace plné invence a aktuálnosti.

Boom dřevěných bot tak zcela jistě zaznamenáte při návštěvě kteréhokoliv řetězce s módní obuví. Máte tak jedinečnou příležitost vybrat si jednoduše ten model, který vám padne nejen do oka, ale i skvěle doladí váš šatník.

Adresář:

Baťa, Václavské nám. 4, Praha 1
Deichmann, OC Letňany, Veselská 663, Praha Letňany
Humanic, OC Nový Smíchov, Plzeňská 8, Praha 5
Topshop, Palladium, nám. Republiky 1, Praha 1
Tamaris, Salamander, Na Příkopě 23, Praha 1.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat