Šortky mohou nosit i baculky. Stačí si jen správně vybrat

10.05.2010 | Krása a móda

Víte, co je největší trend letošního léta? První místa mezi novinkami pro aktuální sezonu obsazuje hned několik variant krátkých kalhot či šortek, které zkrátka letos nemůžete oželet. Bez nich byste si totiž horké léto neužily naplno.

Šortky či zkrátka kalhoty s krátkými nohavicemi – ať už končí těsně pod zadečkem, nebo manžety jejich nohavic kopírují hranici vaší kolenní jamky – jsou strůjci letošních neodolatelných kombinací snad ve všech kolekcích renomovaných návrhářů. Najdete mezi nimi nestárnoucí klasiku v podobě džínových kraťásků, elegantní varianty z luxusních materiálů nebo zcela novátorské modely inspirované cyklistickými trikoty. A stávají se dokonce oblíbenějšími, než milované minisukně. Šortky totiž jen tak nevyhrne horký letní vánek a pohyb v nich, na rozdíl od kraťoučkých sukýnek, skýtá mnohem méně stresových situací jak pro vás, tak pro kolemjdoucí ...

I krátké nohavice mohou být elegantní

Právě jejich úzké a přiléhavé nohavice z krajek, lycry či jiných neobvyklých tkanin navazují na oblíbený trend v podobě legín, teď si ale vystačíte jen s žabkami a glamour topem a můžete vyrazit do ulic. I k cyklistickým šortkám, které protlačil na přední místa mezi trendy návrhářský dům Louis Vuitton, Prada či Emporio Armani, ale musíte sáhnout po jiných než sportovních doplňcích. Nejlépe totiž dle módního diktátu vyhlížejí ve společnosti luxusních topů a blůz, kabelek, sandálků či bižuterie. Nebojte se sáhnout ani po divočeji poskládaných kreacích. Kombiance s tunikou nebo elegantně vyhlížejícím sáčkem také nejsou k zahození.

TIP: Z letošní kolekce kabelek si určitě vyberete.

Fantazii se při výběru ideálního letního kousku v podobě trendy kraťásků meze nekladou. Neopomínejte ale jeden důležitý fakt. K nošení ultrakrátkých modelů, které působí vzdušně a sexy, je zapotřebí pyšnit se dokonale hladkými a pevnými stehny. Nezoufejte však, často se jimi nehonosí ani ty nejslavnější celebrity, a vždy máte možnost vybírat si z nabídky mnoha dalších modelů, které vám určitě padnou.

Kraťasy můžou nosit všechny ženy

Rozhodně neplatí, že veškeré zkrácené kalhoty mohou nosit jen ženy s velikostí 34. Plnější tvary naopak bez problémů předvedete v polodlouhých kraťáscích s puky a záložkami, doplňte je ale vysokými podpatky či otevřeným špičkami. Ideální kombinací je propracovaná halenka, kterou letos může opět zdobit fiží, volánky či složitější střihové detaily v oblasti rukávů.

TIP: Pokud ještě nemáte ve svém šatníku bílou košili, je nejvyšší čas si ji pořídit.

Správně vybranými šortkami můžete doplnit i klasický kostým, rozhodně se v nich v létě budete cítit lépe, než v dlouhých neprodyšných kalhotách. Sako a šortky opět doplňte vysokými podpatky či paltformami, délce vašich nohou to vždy jen prospěje.

TIP: Podívejte se, jaké boty letos letí

Šortky skvěle doplní top

Ve volných chvílích zase oceníte vzdušné modely s nízkým sedem či balonovými nohavicemi, které hrají prim mezi vycházkovými modely tohoto jara a léta. Zdobí je nejen nadýchané tvary, ale i vázačky v pase či na nohavicích nebo objemné sklady. Těmto kouskům sluší doladit je jednoduchým topem, složitější střihy by už vytvářely příliš nesourodou změť tvarů.

Milovnice džínoviny si vyberou i letos. Kromě ledabyle roztřepených okrajů a punkového vzhledu docíleného vrstvou cvočků a podobných kovových detailů doplňují i modely sofistikované a uhlazené, ze splývavých odlehčených látek, zdobené širokými záložkami či něžnými detaily z krajek.

Jeden mýtus je tedy letos opět překonán, sukně už dávno nejsou neochvějným a stěžejním prvkem dámského šatníku, šortky je stíhají s přehledem vytlačit i z jejich dosud téměř výsostných vod – prosluněného letního období...

Adresář:

Reserved, OC Palladium, nám. Republiky 1, Praha 1
New Yorker, OC Nový Smíchov, Plzeňská 8, Praha 5
Topshop, OC Palladium, nám. Republiky 1, Praha 1
Vero moda, Na Příkopě 25, Praha 1
Pepe Jeans, OC Chodov, Roztylská 4, Praha 4
Sisley, Na Příkopě 8, Praha 1
KappAhl, OC Olympia, U Dálnice 77, Brno Modřice.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:52
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:49
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:19

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat