Na jaře musíte zazářit pestrými barvami, poradíme vám jak na to

10.03.2010 | Krása a móda

Okupují váš šatník převážně neutrální barvy jako bílá, černá či šedivá? Žádný problém – tyhle stálice z módy takřka nikdy nevycházejí. Skýtají sice nepřeberné množství elegantních kombinací, není to ale trošku nuda? S přicházejícími, sluncem prohřátými dny je na místě nechat rozkvést i vlastní garderobu.

Jarní trendy totiž prozářily svěží nové barvy. Máte-li ještě stále nutkavý pocit, že si na podobnou nálož výrazných odstínů netroufáte, čtěte přesto klidně dál, jistě si najdete i vy svou jarní módní favoritku!

Modrá je dobrá

Opět se můžeme v aktuálních novinkách inspirovat často zatracovanými, pobuřujícími, ale velice hravými a lákavě nápadnými 80. léty, která sytými a poněkud výstředními barvami doslova hýřila. Po loňské invazi vyzývavé fialové svět módy letos rok znovuobjevil především šťavnaté odstíny modré. Tajemné námořnické indigo, kobalt nebo přímá modř patří spíše k sofistikovanějším barevným tónům, a přirozeně tak vytváří jednoduše elegantní dojem.

Barevné nemusí být jen tričko

Temnější barvy skvěle dávají vyniknout luxusním materiálům v různé škále transparentnosti – sluší módní nadýchané organze či šifonu, stejně jako těžkému sametu či oslňujícímu povrchu saténu. Potkat ji tak můžete na žensky střižených jarních kabátcích a trenčkotech, vzdušných a splývavých topech z viskózy, které vynikají tlumeným leskem, nebo na klasické džínovině – tu si bez pořádné dávky indigové modři letos opět nedovedeme představit. Samozřejmostí je také široký výběr doplňků, třeba prostorné brašny z barvené kůže, střevíčky na jehle nebo dlouhé, víceřadé náhrdelníky zdobené stužkami či přívěsy.

Paleta odstínů a barev je letos na jaře široká, nebojte se je kombinovat

Těm, kdo hodlají nápadněji zazářit, dobře poslouží další svěží hvězdy trendových odstínů – oranžová, fuchsiová nebo citronově žlutá pronikly na výsluní v podobě obligátních barevných bavlněných šortek, rozverných šatiček a topů, ale neobvykle i jako pastelově jemné jarní bundy či krátké kabátky s vázačkami. Veselé odstíny modelům jara dodávají kýženou pestrost a skýtají široké možnosti ve vzájemné kombinaci jednotlivých trendy odstínů. Zvlášť oblíbená je letos kombinace všech zmíněných svěžích barev s bílou. To vše nápaditě a s rozvernou grácií doplněno o řady cinkavých náramků z plastu či kovu, sluneční brýle v retro stylu, nebo lehké balerínky, kterých se jistě po všech těch přívalech sněhu a ledu, strávených v hřejivých kozačkách či válenkách, již nemůžete dočkat.

V módě je opět khaki

Odpůrkyním poněkud divočejší barevnosti ale letošní trendy jistě nezůstanou zapovězeny. Na špici oblíbenosti se totiž významně tlačí také další očekávaný barevný hit – khaki. A rozhodně už není jen doménou tzv. army stylu. Sice letos bez potíží opět zabodujete v uniformou inspirovaném blejzru či saku, těm ale spíš než obligátní zelenohnědé tónování bude právě teď víc „slušet“ zmiňovaná bílá nebo temná modř. Khaki se naopak stihla probojovat mezi uhlazené modely do společnosti nebo na pole všelikých detailů. Uvidíte ji zdobit elegantní vycházkové šaty stejně jako širokou nabídku doplňků, ladících s módním safari stylem.

Ať už tedy sázíte na okázalou výraznost nebo na decentní a uhlazený šmrnc, rozhodně nezůstaňte pozadu a držte krok s uspěchaným, ale vždy inspirujícím světem módy. Aktuální, velice variabilní nabídka barevných novinek uspokojí i ty nejnáročnější nositelky a skýtá bezpočet možností, ze kterých si zaručeně vyberete i vy!






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat