Vesta, smoking, šle – to vše patří i do ženského šatníku

19.04.2010 | Krása a móda

Zastánkyně klasické elegance i ženy, které milují nádech extravagance a odlišnosti jistě najdou zalíbení v módní vlně, kterou jistě nezažíváme poprvé, pánském stylu. Letos však přichází podpořen žensky něžnými pastelovými tóny a střihy, vyšperkovanými romantickými detaily.

Začátky vedou k Coco Chanel

Prvky pánského šatníku několikrát pronikly do kolekcí pro dámy již v průběhu minulého století. Jejich průkopnicí a nadšenou propagátorkou se, vedle návrhářky Coco Chanel, která ryze mužské oděvy zakomponovala do svých věhlasných módních kolekcí, stala herečka Marlene Dietrich. Strohé, ale široce střižené nohavice byly jejím jasným poznávacím znamením a v jejím pojetí se podobné kousky povznesly na vrchol ženskosti. Dokázala tak, že ani zahalená žena nemusí působit asexuálně, a dodnes je mnoha svými obdivovatelkami napodobována.

Mužský styl není jen na jednu sezonu

Ani letos to nebude jiné. Pánské akcenty v dámském šatníku dovedou vytvořit řád a styl, který jen tak neztratíte, jednotlivé kousky totiž patří k těm, které z něj po mnoho sezon nevyřadíte. Příkladem jsou již zmíněné kalhoty. Právě teď širokou linii podle slavné herečky příliš neuvidíte. Nosí se „štíhlé“ střihy, nejlépe zúžené směrem ke kotníkům, které mohou mít i rozšířenější oblast boků a dobře je doplní sexy střevíčky na jehle nebo minimalistické balerínky. Ženskost podobným modelům dodávají také módní vázačky, ze kterých vytvoříte velikou a nepřehlédnutelnou mašli v pase, nebo řady skladů a záhybů, formující siluetu do ženských tvarů.

Nebojte se ani smokingu

Odvážnějším ženám padnou do oka sáčka, jako vystřižená z luxusní společnosti. Inspirovala se v nejelegantnějším kusu pánské garderoby – smokingu, jejich klopy proto zdobí saténově lesklý povrch. Nosí se i v jiných než klasických barvách – narazíte na baby pink, blankytně modrou nebo odstíny myší šedi, která patří k nejoblíbenějším tónům již několik let. Inovativním prvkem je střih podobný vestě, vyniknou tak rukávy na blůze, ozdobené řasením, balonovými tvary nebo luxusní průsvitné materiály. Klopy smokingového sáčka ale mohou zdobit i rockersky vyhraněné pyramidky či cvočky a takový kousek rázem dostává opět zcela jiný náboj.

Vesta a holé tělo? Neodolatelné a sexy

Nevynechejte ani vestičky. Módní kombinace vest nošených „na holé tělo“ k létu neodmyslitelně patří – dobře doplní ultrakrátké šortky, minisukně cibulového tvaru nebo je můžete nosit přes klasickou košili. Ta ovšem doznala také výrazných změn. Nosí se prodloužené délky, maxi rozměry, hluboce rozevřené dekolty a zdobení v podobě volánů, fiží či balonových tvarů ramen. S pánskou vestou a legínami takto nápadná blůza získá uhlazenější tvary.

Nezapomeňte na stylové doplňky

Oděvy však tato vlna mužnosti v dámské škále trendů zajisté nekončí. Kde by totiž byl svět módy bez dokonale sladěných doplňků. Těm nyní jednoznačně a neotřesitelně kralují pánské polobotky. Zjemňují je krajky, pestré či pastelové barvy, anebo můžete sáhnut po vyloženě unisexových modelech, které by s chutí nosil i váš partner. Na rozdíl od něj je však nemusíte nosit jen ke klasickému obleku – módní diktát velí nazout je k tureckým kalhotám, rozevlátým maxišatům nebo šortkám, tyto nápadnější kombinace se ale vyplatí dostatečně promyslet a přistupovat k nim s citem.

Pozor na barvy

Zamilujete si i další pánský prvek – šle. Ať už jsou přímou součástí módních kalhot, nebo je připnete k jiným, vždy zvýrazní váš styl. Vyhněte se nápadně barevným modelům a letos se přikloňte spíš ke klasickým typům, dobře doladí strohý, ale žensky projemnělý aktuální pánský styl a nebudou zbytečně rozbíjet celek přehnanými vzory či pestrostí. Stále totiž platí, že tomuto trendu nejlépe padne elegantní klasika v černobílé.

Adresář:

Benetton, Sisley, Na Příkopě 8, Praha 1,
New Yorker, Metropole Zličín, Řevnická 1, Praha 5,
Topshop, OC Palladium, nám. Republiky, 1, Praha 1,
Salamander, OC Nový Smíchov, Plzeňská 8, Praha 5,
Reserved, OC Palladium, nám. Republiky 1, Praha 1.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
87 Příspěvků
Poslední příspěvek 1.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat