Co rozhodně musíte mít? Zvířecí a květinové motivy!

14.04.2010 | Krása a móda

Jsou nejspíš nesmrtelné. Motivy inspirované matkou přírodou, ať už jde o rostlinnou či zvířecí říši, z módy snad nikdy nevycházejí. I v letošní sezoně naleznete alespoň střípek trendů ozvláštněný motivy, okoukanými z kožíšků kočkovitých šelem či voňavých poupat všemožných květin.

Zvířátka jen pro děti? Ani náhodou!

U inspirace kožešinami či rozkvetlými palouky to ale právě teď rozhodně nezůstane. Do módních kolekcí pronikly také siluety či podobizny koček, psíků, slonů, ryb či vlaštovek, zkrátka jakýchkoliv zástupců všemožných živočichů. Myslíte si, že podobné motivy působí dětinsky a patří jen do módní výbavy těch nejmladších? Omyl! Přesvědčit se můžete u vyhlášených návrhářských es, která protkla živoucími motivy nejeden svůj novátorský módní kousek. Příkladem za všechny budiž Marc Jacobs nebo Miuccia Prada, která navrhla nejnovější kolekci oblíbené značky Miu Miu.

Nesmrtelný safari styl

Ideální příležitostí, kde motivy zvířecích kožešin využít, je již léta oprašovaný tzv. safari styl.V jednoduchých, zemitě zbarvených modelech v čele s vypasovanými sáčky, úzce střiženými nohavicemi či šortkami se top či blůza z luxusního materiálu, vyšperkovaná motivy leopardí či žirafí kožešiny, vyjímá takřka dokonale. Navíc také působí střídměji a nevytváří dojem přebujelé potřeby upoutat.

Pokud nemáte odvahu, zkuste aspoň doplněk

Nemusíte však ihned sahat po odvážných a výrazných kouscích s velkou plochou nepřehlédnutelného motivu. Model podle posledních trendů dovede příslovečně „vyšperkovat“ i náramek, šátek či balerínky se šelmími motivy.

Barvy a zase barvy

Jednou z nápadných inovací zvířecích vzorů je také neobvykle pestrá a fantaskní barevnost. Do kožíšků leopardů či tygrů tak vstupují pastelové odstíny růžové, fialové či tyrkysové a významně tak posouvají klasickou safari tématiku do sféry odlehčených a dobře kombinovatelných trendů. Ty se skvěle doplňují například s denimem. Nenechte se ale ukolébat líbivostí nápadných motivů a vždy, když po nich saháte, myslete na otřepané, ale funkční heslo, že méně je více. Rozhodně se nesnažte jednotlivé vzory vzájemně kombinovat. Většinou totiž podobné variace působí kýčovitě a poněkud nelogicky.

Nezapomeňte na květinové vzory

U zvířat ale zmíněné vlivy přírodních motivů nekončí. Určitě si nenechte ujít ani romantické a letos výrazně přebujelé květinové motivy, kterým nechybí sex-appeal, šarm a elegance. Nejlépe se vyjímají na ryze ženských topech korzetového střihu, zdobených volány či nápadným členěním. Neunikly jim ani každoročně oblíbené letní šatičky, kterým letos budou vládnout modely, inspirované slavnou érou hvězd stříbrného plátna. Vintage look, jak se módní vlně, napodobující styl věhlasných filmových Stepfordských paniček či hollywoodských krásek první poloviny minulého století říká, totiž právě slaví velký návrat a tomu sluší nápadné květinové motivy zcela jednoznačně.

V módě jsou opět bohaté sukně

Střihy takových šatů kladou důraz především na co nejštíhlejší linii pasu, kterou umocňuje půlkolová či ještě nabíranější sukně. Pod záplavou pivoněk, růží či jiných voňavých krásek pak podobné šaty získají charakter neodolatelného pilíře vaší letní módní výbavy. Květinové motivy ale najdete i zcela nečekaně třeba v divočejším, rockerském stylu, který sympaticky zjemňují. Ale i u květin platí, že není na místě s nimi přespříliš plýtvat.

Pokud se zatím necítíte na barvami kypící šaty či kabátky, zkuste absolutní hit jarní nadílky nejmódnějších střevíčků, které také podlehly květománii. A nemusí jít jen o plošné vzory. Najdete je i na ozdobách špiček či jiných našívaných aplikacích. Takové kousky výborně doplní především jednoduché, jednobarevné šaty, jejichž odstín by se na pestrobarevných botách měl také objevit, aby byl model patřičně vyvážen.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat