Cvočky a kování už nejsou jen pro punkerky

07.04.2010 | Krása a móda

Čím se letos ozdobit? Jedině cvočky! Kovové detaily obsypaly oblečení, doplňky i obuv a kralují na poli nejvychytanějších detailů sezony. Poradíme vám, jaké si vybrat, abyste byly in.

Dříve byly výsadou avantgardních modelů volnomyšlenkářských a divokých příznivců hnutí punk či zapřísáhlých rockových fandů. Řady kovových pyramidek, cvočků či nýtků je zdobily doslova od hlavy k patě. Brzy to však od nich okoukali tvůrci módních trendů a po prvotním úspěchu, především v 80. letech minulého století, nastal pravý boom ocvočkované módy až v novém tisíciletí. Nejnovější kolekce módních domů jsou toho jasným důkazem. Najdete v nich takovou záplavu lesku a kovů, že vám bude doslova přecházet zrak.

Nýtky – kulaté i pyramidy

Nejoblíbenějším prvkem je stále klasický nýtek s plnou hlavičkou. Běžně používané okrouhlé tvary ale doplnily další motivy – třeba čtverečky či hvězdičky, fantazii se však meze absolutně nekladou. Výrazným prvkem jsou také nýtky s do špičky čnějícími hroty, které vypadají nebezpečně, ale nemusíte se bát, jistě vás nezraní, jen dovedou vykouzlit doslova nebezpečný vzhled.

Bez kůže ani ránu

Drobnými kovovými prvky, které pořád neztrácejí na oblibě, jsou i duté cvočky, které ozvláštní model efektními perforacemi. Dobře se vyjímají na znovuobjeveném materiálu oblíbeném mezi rockery – kůži, která je jako dělaná pro experimenty s kovovými detaily. Nosí se ultrapřiléhavé kalhoty, vestičky na tělo a samozřejmě bezpočet bot – sandálů, lodiček na jehle či módních kotníčkových sandálů, kterým kovové prvky dodávají na originalitě a nepřehlédnutelnosti.

Krajka a cvočky? Proč ne!

Nýtky a cvoky ale najdete i na, pro toto použití dříve zcela neobvyklých, luxusně vnímaných materiálech. Těm dodávají na civilnosti. Neotřelou kombinaci razí třeba nová kolekce návrhářské značky Balmain – jeho elegantní krajkové modely ozdobené kovovými prvky působí jemněji, než byste čekali. Cvočky Balmain přepásal i klasické ‚malé černé‘, které s masivním, zdobeným opaskem získaly unikátní rockovou dravost.

Návrháři okovali i doplňky

Ani plejáda doplňků, ozdobených cvočky letos nemá konce. Najdete je na minikabelkách, prostorných kožených brašnách, látkových i kožených peněženkách, elegantních botách i sportovních keckách, páscích, náramcích či brožích. Zkrátka – jakoby se jich tvůrci aktuálních módních hitů doslova nedokázali nabažit. Především obří kabely či pytlíkovité brašničky, jež patří k povinné výbavě módních odbornic a neměly by chybět v jejich aktuálním šatníku. Jsou doslova multifunkční a dobře se kombinují s dalšími současnými módními hity, proto si je jistě zamilujete i vy.

Odlesky typických kovových barev tedy nesmějí chybět ani ve vaší jarní garderobě. Přestože zdánlivě nepatříte k těm, kdo holdují avantgardním či divočejším stylům, letos si v trendech a inovacích módních kousků jistě najdete cvočky obsypaného favorita, který přesně padne k vašemu vytříbenému stylu.

Adresář:

Lindex, Olympia Brno, U Dálnice 777, Brno Modřice
Humanic, síť prodejen obuvi a doplňků po celé České republice
Deichmann, Zlatý Anděl, Plzeňská 11, Praha 5
s.Oliver, Metropole Zličín, Řevnická 5, Praha 5
Galex, Hradec Králové – FUTURUM, Brněnská 1825/23a a síť prodejen po celé ČR
C&A, Clockhouse, Václavské nám. 33, Praha 1
Topshop, OC Palladium, nám. Republiky 1, Praha 1
New Yorker, OC Nový Smíchov, Plzeňská 8, Praha 5
Miss Sixty, OC Flora, Vinohradská 151, Praha 3
Pepe Jeans, OC Chodov, Roztylská 4, Praha 4
 






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat