Vybíráte si novou kabelku? Tyhle zrovna letí

31.03.2010 | Krása a móda

Vaše nová a svěží jarní garderoba čeká na poslední doladění těmi nejtrendovějšími doplňky sezony. Začít můžeme tím nejvýraznějším – kabelkou. Poradíme vám, co je v této sezoně trendy.

Doplňky hrají v tvorbě módního outfitu vždy velmi podstatnou roli. Nudné kombinace dovede správně zvolená kabelka, šperky či pásek proměnit k nepoznání. Funguje to však i naopak, a nevhodně zvolenými kousky můžete sebelepší módní kreaci spolehlivě „zabít“. Zaměřme se tedy na  nejtrendovější jarní zavazadla a dolaďování vašeho aktuálního šatníku může začít!

Prim hraje velikost

Kabelka je vpravdě módním základem a pro všechny ženy bezesporu i nutností. Kromě estetické funkce totiž ještě plní tu ryze praktickou – musí pojmout vše potřebné. Letos se o nedostatku prostoru určitě bát nemusíte. Trendům kralují větší rozměry, a to i mezi psaníčky, která se z pole společenské módy pomalu přesouvají i do odlehčenějších vycházkových modelů. Právě proto ale podstatně narůstají, aby zvládla pojmout vše, bez čeho se každý den neobejdete. Nové a lepší kabelky do dlaně zdobí lakovaný či metalický povrch, výrazné zapínání, samozřejmostí jsou právě teď i řady cvočků, pyramidek či řetízků, které opanovaly všechny jarní kolekce.

Váček nejen na peníze

Velkými rozměry oplývají i kožené kabely přes rameno, jImž letos vévodí nezvykle pestré či pastelové tóny. Klasické barvy kůže ale nezatracujte – nosí se především skořicově načervenalé odstíny, které dobře doplňují zlaté detaily.Vedle psaníček a velkých brašen je ale hitem číslo jedna kabelka ve tvaru váčku či mošničky. Nemusí být maličká, spíš naopak. Dlouhé ucho a stahovací šňůrky často zdobí třásně či střapce, povrch této módní kabelky je podle diktátu posledních trendů doslova poset kovovým zdobením.

Pastelovými barvami nic nezkazíte

Výrazným prvkem všech modelů je jednoznačně barevnost. Pastelové čí přímé barvy jsou nepřehlédnutelné a při správné kombinaci model rozzáří. Pokud ale k milovnicím pestrých odstínů zrovna nepatříte, jistě si najdete svou favoritku mezi kabelkami, které razí další významný trend stávající sezony – na scéně jsou stále také zvířecí vzory. Hadí motivy, vzory inspirované kožíšky šelem nebo zeber jsou znovu oblíbené již několik let a letos s nimi určitě také zabodujete.

K létu patří látkové brašny

A jaké volit materiály? Kůže a její umělé napodobeniny patří stále k nejoblíbenějším. Letos ji navíc zdobí výrazné perforace či již zmíněné cvočky. S blížícími se letními měsíci přichází také obliba látkových či přízových brašen, pozadu nezůstávají ani slaměné kousky, ty ale nejvíc využijete až v letních měsících. Co ale nelze přehlédnout, je nástup džínoviny. Nejenže ovládla jarní módní trendy, kde patří doslova ke stěžejnímu materiálu, probojovala se i do top nabídky kabelek. Většinou jsou větších rozměrů, výjimkou ale nejsou ani zmiňovaná větší psaníčka, které navíc zdobí řada módních třásní z kůže.

Z letošní široké nabídky si tedy vybere určitě každý. Akutální trendy se příjemně prolínají a vzájemná směs několika hlavních linií nabízí možnost získat osobitý vzhled, který dobře zvolená kabelka a další doplňky doladí k absolutní dokonalosti.
 

Adresář:

Baťa, Václavské nám. 4, Praha 1, www.bata.cz
s.Oliver. Metropole Zličín, Řevnická 1, Praha 5, www.soliver.cz
Galex, OC OLYMPIA, U Dálnice 777, Brno Modřice, www.galex.cz
Lindex, OC Chodov, Roztylská 4, Praha 4, otevírá 1.4.2010, www.lindex.com
Bandolera, OD Kotva, Revoluční 1, Praha 1, www.bandolera.cz
H&M, pasáž Myslbek, Na Příkopě 21, Praha 1, www.hm.com






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat