Jak být na jaře sexy? Jedině v overalu. Ukážeme vám, jak na to

21.03.2010 | Krása a móda

Potřebujete oživit svůj styl něčím výjimečným? Pořiďte si overal! Nápaditý a střihově zajímavý kus oděvu, kterým svému okolí dáte jasně najevo, že máte módní trendy zkrátka v malíčku.

Původně ryze pracovní oděv amerických farmářů prošel v průběhu minulého století výrazným vývojem. Ačkoliv byl doménou ryze mužského šatníku dělníků, dnes zdobí mola nejvýznamnějších návrhářských hvězd. Hýří luxusem a novými nápady, letošní rok je ale ve znamení velkého návatu původního materiálu světoznámých lacláčů – džínoviny. Jaká byla jeho cesta do šatníků žen? Poměrně prozaická.

Po nenápadném průniku pracovních kalhotových modelů do ženských šatníků v průběhu 60. let dvacátého století byly overaly či kombinézy, nebo již zmíněné džínové kalhoty s tzv. laclem a kšandami na dobré cestě vydobýt si dobrou pozici i mezi pohodlným, volnočasovým oblečením. Od 70. let pak jejich módní hvězda začala strmě stoupat. V USA se dokonce oděv střižený „z jednoho kusu“ stal takřka symbolem americké kultury, především ve slunné Kalifornii.

Měnily se střihy i materiály

Jak stoupala jeho obliba, oděvní tvůrci začali výrazněji experimentovat se střihy a provedeními a z obligátních lacláčů začaly brzy vznikat kreace, původnímu modelu takřka nepodobné. Kšandy už nebyly podmínkou, rozšiřovaly či zkracovaly se nohavice, významněji zvýrazňovaly ženské tvary, došlo ke spojení s horním dílem ne nepodobným běžnému topu nebo šatům – zdobeném hlubokými výstřihy, asymetrickými průramky, ramínky...

Opět se vrací turecký střih kalhot

A nejinak je tomu i v aktuální módní nabídce. Jarní modely s dlouhými nohavicemi právě propadly kouzlu hlubšího sedu inspirovanému tureckými střihy kalhot, nosí se splývavé materiály, střihy vycházející z košilových šatů zdobené důmyslnou propínací lištou či overaly s pružným horním lemem smyslně odhalující ramena. Letní modely s "kraťáskovými" nohavičkami naopak zůstávají věrny klasice – nejčastěji jsou vyrobeny z džínoviny. I mezi letními kousky ale objevíte nepřehlédnutelné, takřka společenské modely z luxusních tkanin, které jsou rafinovaně sexy, skryjí jen minimum kůže a můžete v nich s klidem vyrazit i do vyšší společnosti. Luxusní materiály dodají zatím stále poněkud extravagantnímu kousku oděvu formálnější ráz a určitě zabodujete.

A kde hledat inspiraci? U těch nejpovolanějších

Jarní kolekce francouzské značky Lanvin oslnily leskem blyštivých overalů obepnutějšího střihu obsypaných flitry. Třpytivé povrchy podtrhují i ojedinělou metalickou barevnost v měděných či bronzových tónech. Úzké nohavice kalhot končí elegantně v linii kotníků, podobný střih tedy nutně musí doplnit vysoké podpatky, aby opticky nezkracoval nohy. Overaly najdete i mezi jarními novinkami nárhářské hvězdy z Británie, slavné a úspěšné dcery exbeatla Paula McCartneyho Stelly. Ta vsadila na volnější střihy a výborné vizuální vlastnosti splývavých materiálů nebo na sexy obepnutou krajku a výrazně třpytivý lurex v retro střihu s širokými nohavicemi. Její kombinézy, vyvedené především v béžových tónech a černé, jsou ideální inspirací pro nejodvážnější
a nejelegantnější společenské modely této sezony.

Když overal, tak v džínovině

Naopak Američan Ralph Lauren je věrný klasice a v jeho aktuální kolekci najdete skvělou džínovou inspiraci. Vedle odlehčených lacláčů či kombinéz z džínoviny s krátkými šortkami, ale i on zakomponoval do své kolekce luxusní overaly vhodné do společnosti, kterým dominuje chladivý satén v černé a krémových tónech.

Hurá na nákupy

Už tedy víte, kterým směrem se při nákupu nepostradatelné jarní kombinézky vydáte? Pokud ano, můžete vyrazit třeba do obchodů jako New Yorker, Zara či Mango, kde jistě najdete, co hledáte. Další inspiraci na nákupy pak najdete v naší fotogalerii. Mějte sexy jaro!






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat