Jak omládnout bez skalpelu? Zkuste tyto liftingové přípravky

15.03.2010 | Krása a móda

Objevila jste první hlubší vrásky kolem očí, úst či v oblasti krku? Váháte, zda dát své tělo všanc plastickým chirurgům? Nespěchejte, na složité medicínské zákroky je vždycky dost času.

Zkusit můžete některou z módních a dostupných neinvazivních metod. Jsou jimi například ultrazvukové či laserové přístroje, které stojí proti chirurgickým zásahům jako neinvazivní, bezbolestná alternativa. Jejich pěsticí procedury ale stále nepatří k nejlevnějším a rozhodně si nevystačíte s jedinou aplikací. Zkuste tedy začít rovnou u vás doma – s inovativními a neustále se zdokonalujícími liftingovými kosmetickými přípravky, které dovedou vyplnit a zneviditelnit první výraznější vrásky i bez nepříjemného řezu skalpelem. Většina z nich garantuje klinickými studiemi a zkušenostmi svých uživatelek zaručené zlepšení již po několikadenní aplikaci.

Jak vůbec liftingové krémy fungují

Na našem trhu objevíte celou řadu denních a nočních krémů a sér nahrazujících invazivní chirurgické zákroky. Většinou jsou konkrétně cíleny na určitou oblast obličeje či krku, nejčastěji ale pomáhají bojovat s vějířky vrásek okolo očí, úst, hlubšími vráskami v oblasti čela a pomáhají vypínat pleť v konturách tváře a krku pod bradou, v tzv. linii mládí.

Tip: Na drahé přístroje v kosmetických klinikách je vždy dost času. Zkuste to nejdříve samy doma.

Jak vlastně fungují? Možností je relativně mnoho. Krémy obsahující V-peptidy se starají o posílení kolagenových a elastinových vláken ve struktuře pleti, navrací jí tak ztracenou pružnost. Přírodní látky na bázi vitaminu A (retinoly) zase přispívají k regeneraci kožních buněk a vlastní stimulaci tvorby kolagenu, který vyplňuje hlubší vrásky. Křemíkové přípravky jsou cíleny na obnovu podpůrné tkáně pleti, významně tak přispívají k jejímu vypnutí. Přírodní antioxidant – koenzym Q10 zase zajistí pleti přísun potřebné energie. Všechny ale prostupuje jedna výhoda. Bez problémů je dovedete aplikovat doma a ušetříte tak čas i peníze za nákladná a zdlouhavá ošetření ve speciálních salonech. Na ty může vždy přijít řada, až si s vráskami samotná kosmetika neporadí.

Kdy začít s péčí proti vráskám?

A kdy vlastně s použitím liftingové kosmetiky začít? Ihned poté, kdy na své tváři objevíte první postřehnutelné nedokonalosti, oficiálně se uvádí věk nad 25 let. K nejvýraznějším změnám ale dochází především po 40. roce věku, kdy se začíná významněji snižovat efektivita obměny kožních buněk a dochází také k úbytku přirozeného doplňování vitaminu A do svrchních vrstev kůže, tzv. epidermis. Pleť ztrácí vláhu, je tedy důležité zároveň myslet také na její důkladnou hydrataci.

Jak si vybrat ten správný krém

Při výběru je dobré zaměřit se také na konkrétní kvalitu pleti. Většinou můžete volit, podobně jako u běžných pěsticích kosmetických přípravků, z variant pro normální, citlivou nebo suchou pleť. Nabízeny jsou také dekorativní liftingové přípravky – make-upy či podkladová séra, která kromě liftingového efektu vyplnění vrásek staví svůj úspěch na barevném sladění pleti či důmyslném odrazu světla, které dovede také významně opticky redukovat viditelnější vrásky. U všech denních přípravků je dnes navíc samozřejmostí ochranný UV filtr. Bojovat s vráskami můžete i ve spánku, po aplikaci příslušné noční liftingové péče. Důmyslnou zajímavostí jsou také roll-on přípravky cílené na ošetření očního okolí či drobných mimických vrásek okolo úst. Jejich aplikace je doslova hračka.

Jednou to nestačí

Základem veškerého úspěchu v boji s vráskami a nedokonalostmi pleti všeho druhu je ale především disciplína a důslednost. Naučte se věnovat své pleti denně. Když do pravidelné péče o ni navíc přiřadíte i některý z osvědčených liftingových přípravků, určitě se již brzy můžete těšit z prvních viditelných výsledků v boji se stárnutím, a výkony plastických chirurgů tak můžete prozatím ještě odložit...







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat