Vykročte do jara tou správnou botou

14.03.2010 | Krása a móda

Je nejvyšší čas udělat pomyslnou čáru za zimní sezonou a rozšířit svou sbírku sexy střevíčků, pohodlných a chic balerínek a také přidat něco nového a svěžího, přesně podle nejnovějších trendů v jarním obouvání. A je z čeho vybírat!

Hlavním rysem, prostupujícím všechny aktuální kolekce a styly, je jednoznačně hravost. Ať už ji ztělesňuje divoká barevnost, zastoupená pestrými, přímými barvami či výraznými vzory a potisky, nebo extravagantní a nápadité tvarování plné průstřihů, šněrování, zástupy pásků a přezek. Váháte tedy, čemu dát přednost? Není lehké si vybrat, ale určitě to s našimi radami hravě zvládnete.

Pokud nejste milovnice lodiček, je čas to změnit

Začněme tím nejženštějším – jehlami. Pokud vám dosud nepřirostly k srdci, vězte, že letošní nadílka střevíčků, lodiček či sandálků na vysokánských podpatcích vás konečně zbaví obav a studu a minimálně jedny odzbrojující krasavice, které vám zaručí patřičný rozhled, si určitě pořídíte. Nakonec, s trochou tréninku, chůzi na nich hravě zvládnete. Ochudit se totiž o záplavu nápaditě řešených střevíčků, kterým dominují modely sahající až ke kotníkům, složené z řad kožených pásků nebo lodičky s rafinovaně otevřenou špičkou, by byla veliká chyba a vašemu jarnímu šatníku by chyběl výrazný trendový rys. A co barvy? Jednoduchá rada – i lodičky opanovaly výrazné tóny, nosí se fuchsiová, temně modrá nebo obligátní metalické odstíny a hlavně – vzory z říše plazů.

I balerínky jsou stále in

Na rozhlednách ale rozhodně nestrávíte celé jaro. Hodit se vám tak budou třeba ryze pánské polobotky. Ty skvěle doplňují právě módní chlapecký styl a vyvedeny v pastelových barvách tvoří jeden z nejvýraznějších doplňků sezony. Navíc patří k nejpohodlnějším druhům obuvi a vy oceníte i jejich univerzální využití. Nezatracujte ani balerínky. Jejich letošní invaze je opět na spadnutí, při výběru těch nejstylovějších se tentokrát zaměřte na lakovaný povrch, výrazně zdobenou špičku a rafinovanější tvary. Klasické obliny ještě nevymizí, významně je však doplní hranaté tvary a modely s nepatrnými širokými podpatky. Něketré modely navíc oživily trendové pásky kolem kotníků.

Správný rozhled vám zaručí také další z oblíbených nestárnoucích hitů, platformy. Reprezentují bohémský look, a tak si výborně rozumějí s přírodními materiály a vzory – především květinami. Najdete je na botách nejen ve formě potisků a vzorů, ale také jako výrazné zdobné prvky ve formě aplikací. A čím větší, tím lépe. Ve spojení se zářivými barvami vzniká hotová módní lahůdka pro náročné.

Nestárnoucí semiš v mnoha barvách

A jak je to s materiály? Jednoznačně vede semiš. Objevíte jej na jehlových lodičkách, balerínkách i otevřených sandálcích z pásků. Soustava přezek z lesklého kovu příjemně kontrastuje se sametově hebkým povrchem. Semišovým botkám sluší stříbřitě šedivé tóny, tajemná fialová nebo pudrové odstíny ve starorůžové či béžové.

Léto v kozačkách?

Zapomenout nesmíme ani na neutuchající oblibu tzv. gladiátorských sandálků. Zabodujete v nich určitě i letos. Tentokrát je obsypaly korálky, nýtky, či výšivky, nosí se k rockovým i bohémským trendům.Co si ale letos rozhodně nesmíte nechat ujít, jsou tzv. vykrajované kozačky. Ani vysoké ani nízké, zkrátka tak akorát vysoké botky s otevřenou špičkou a rafinovanou soustavou otvorů a přepásání. Končit mohou klidně až pod koleny, stejně jako u střevíčků ale i u nich vsaďte na co nejvyšší podpatky, kotníčkové variety totiž bez dostatečného podpatku umějí nepěkně zkracovat nohy.

Vybraly jste si? Ještě váháte? Nevadí, než vás poprvé pořádně prohřeje jarní slunce, jistě budete mít jasno a vykročíte pravou!






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

11 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:34
192 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:24

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat