Brože slaví comeback, inspirujte se, jakou koupit

12.03.2010 | Krása a móda

Přemýšlíte o něčem, co osvěží váš šatník? Velkým hitem, který nemusí stát moc peněz a dodá vašim oděvům svěží styl, je brož. Tento doplněk našich babiček nebo spíše prababiček slaví velký návrat.

Brože a ozdobné špendlíky se nikdy nepřestaly nosit úplně, opravdu moderní, ale byly naposledy snad v sedmdesátých letech a… právě teď.

Kupte si brož, určitě zazáříte

Je z čeho vybírat, zalovit můžete ve starých skříňkách s poklady či na internetu. V obchodech, vyjma těch specializovaných, se s těmito doplňky nesetkáváme tak často. Přece jen je ještě neumíme nakupovat nebo spíše nosit. Takže pokud si budete chtít nějakou brož pořídit a určitě nebudete litovat, budete muset vynaložit trochu úsilí ji sehnat. Brož skvěle oživí jarní kabát, na něm si můžeme dovolit téměř cokoliv a ani se nemusíme bát, že bychom kvůli ní museli nechat doma šálu. Nový , moderní ráz dodají i staršímu svrchníku především ozdoby větších rozměrů, třeba v industriálním stylu. Ani barvy nemusí zůstat stranou, nemusí se shodovat s kabelkou nebo šátkem, ale ladit by měly.

Pozor na jemné materiály

Trochu opatrnější ale musíme být při výběru doplňku pro svetr nebo blůzu. V první řadě nemůže být brož příliš těžká, aby netáhla látku. Neméně důležité je ohlídat mísení různých stylů. Kontrasty jsou dobré, ale výběr doplňků nemůže působit náhodným dojmem ve stylu „každý pes jiná ves“. Pokud si nevíte rady, brož anebo špendlík si připínejte jen na jednoduché kousky oblečení, ideálním příkladem je rolák.

Volte z rozmyslem

A i zde platí osvědčené pravidlo – méně je více, proto, když už si zdobíme hruď broží, necháme řetízek raději doma. Náušnice si vezmeme (ty nevynecháváme nikdy), ale opět ujednotíme styl. Pokud si nebudete jisté, vsaďte na jednoduché perličky či kamínky, stačí z bižuterie. I ty vypadají skvěle a především – nikdy se nepoperou s dalšími kousky vašeho outfitu.

Výběru brože samotné klade meze jen vaše odvaha. Dnešní móda snese všechno – od amuletů a podobizen, přes květinové a zvířecí motivy, zpodobnění jídla nebo věcí, po šperk technického charakteru. Stejně tak výběr materiálů je nekonečný – dřevo, kov, textil ale i sklo a porcelán nebo třeba guma. Na hruď můžete připnout prakticky cokoliv, jen ji nezapomeňte také hrdě vypnout.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pečený losos s chřestem

(1 hlasů)

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat