Legíny nejsou jen pro modelky. Vyberte si správnou délku

29.03.2010 | Krása a móda

Patří prý k nejrozporuplnějším kouskům oblečení, které kdy bylo vymyšleno. I přesto ale posledních několik let slaví mocný módní návrat a oblíbily si je miliony žen na celém světě. Muži však už podstatně méně.

Poprvé vše začalo v 50. letech minulého století. Tehdy se objevily první přiléhavé kalhoty, kopírující ženské křivky. A pak už jejich využití i obliba se železnou pravidelností ve vlnách postupně stoupala a upadala. S novým tisíciletím a vlnou návratu k prvkům z 80. let ale zažily legíny opravdový boom. Notně se na něm podílely světové celebrity, které jim bez okolků podlehly, třeba americká herečka a profesionální party girl Lindsay Lohan. Její láska k nim ji vedla až k vytvoření vlastní designové kolekce, která jde ve Spojených státech doslova na dračku. Značka jménem 6126 způsobila hotový poprask a na jednotlivé kousky čekají zákaznice i několik týdnů.

Hlavní znak: těsně na tělo

A jak vlastně tyhle kontroverzní kalhoty mají vypadat? Jediným jasným pravidlem je přiléhavost. Pak už se fantazii meze nekladou, narazíte tak na širokou škálu materiálů, délek, střihů zdobených členěním, krajkovými lemy či lampasy...

Rozhodě nesmíte vypadat jako cyklistka

Letos ale očekáváme jeden výrazný comeback – délku ke kolenům. Původně tzv. cyklistické šortky nenápadně pronikly do tzv. haute couture, a tím způsobily hotový poprask při představování nejžhavějších jarních trendů prostřednictvím hned několika zvučných návrhářských domů jako Louis Vuitton, Prada či Emporio Armani. Žádné „cyklistické materiály“ ale neočekávejte – jsou střiženy ze sice pružných, ale luxusních tkanin. Nosí se hedvábí, brokátové vzory nebo svůdné krajky.

Sexy v latexu

Letošním trendům ale vévodí především vysoký lesk. Legíny z latexu či vinylu mají neobvyklou futuristickou strukturu a modely, které doplní, rázem promění v neobvyklou podívanou. Nosí se
v klasické černé, nepřehlédnutelné jsou ale i kovově lesklé stříbrné či zlaté varianty, které lze skvěle kombinovat s aktuálními barevnými trendy. Můžete je nosit s delšími přepásanými topy, minišaty nebo blůzami širšího střihu, supermódní vysoký lesk ale nejlépe doplňují tlumené tóny a jednodušší tvary. Důležité jsou však patřičné doplňky – především pásky, výrazná obuv a šperky – nápadné víceřadé náhrdelníky a náramky.

Abyste mohla nosit legíny, nemusíte mít vychrtlou postavu modelky a velikost 32.

Máte přesto pocit, že legíny smějí nosit jen ty nejštíhlejší? To je chyba, kterou se zbytečně nechá odradit spousta žen, které oplývají plnějšími tvary. Při správném vyladění celého modelu může totiž legíny nosit opravdu každý. Stačí zvolit správnou délku a doladit jimi třeba šaty či sukni ke kolenům nebo oblíbené maxisvetry. Duhové barvy neonů a divoké potisky přenechte nejmladším nositelkám, jednobarevné legíny dotvářejí módní pestrobarevný look a dovedou dodat vašemu modelu akcent nápaditosti. A ve spojení s doplňky oživí i sebenudnější módní kombinaci.

Dlouhé nebo ke kolenům?

A jak vybírat správnou délku? Opět podle příležitosti. Nosí se totiž vše – již zmíněné cyklistické šortky v délce ke kolenům nebo legíny, sahající těsně pod kolena, které, pokud je sladíte s jehlovými podpatky a minisukní, docela hezky prodlužují nohy, nosit je však můžete jen v teplejších dnech. Vašemu zájmu nesmí uniknout především legíny, končící přibližně v půli lýtek, které patří k nejoblíbenější variantě a nosí se od jara do podzimu zkombinovány s neustále módními balerínkami. Supermódní latexové či vinylové kousky suplují kalhoty, končí tedy až u kotníků a nejlépe se vyjímají na vyšších postavách umocněny vysokými podpatky či platformami. V těch můžete vyrazit na party či večírek po celý rok.

Hurá na nákupy

Jestli jsme vás tedy přesvědčili, že kontroverzní legíny patří do šatníku každé uvědomělé milovnice trendů, stačí si jen vybrat a doladit ten správný model a užít si neskutečné pohodlí, které skýtají. Nesmíme ale před vámi skrývat jednu podstatnou informaci. Většina mužů je – bůhví proč – považuje za nejhorší kousek v šatníku jejich žen. Třeba to zrovna vy dovedete změnit!






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
87 Příspěvků
Poslední příspěvek 1.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat