Přinášíme vám ukázky vlasových trendů jara

24.03.2010 | Krása a móda

Chcete přivítat jaro tím nejtrendovějším sestřihem barvou či účesem? Nechte se inspirovat novinkami, které vás okouzlí nápaditostí, hravou rozverností a paletou odzbrojujících odstínů inspirovaných sluncem.

Hlavní roli hraje objem

Ať už jste blond či brunety, vaše vlasy musí být nepřehlédnutelné. Základním prvkem nejžhavějších vlasových trendů je jednoznačně objem. Dosáhnete jej okouzlujícími vlnami, vyčesanými účesy, které jako by byly inspirovány rokokovými vlasovými veledíly či vzdušným precizním střihem s hladkými, ostrými jednoduchými liniemi.

Na přehlídkách vlasových stylistů byly k vidění divoké hřívy sepnuté do ležérních, zdánlivě neupravených drdolů, jejichž bližší prozkoumaní signalizuje návrat tupírovaných pramenů.Vedle divokých hřív a rozčepýřené struktury ale stojí ve výrazném kontrastu dokonalé, až graficky přesné střihy, kterým vévodí hladký povrch. Asymetrické délky a miniofiny dodávají tomuto trendu mimozemský náboj. Jsou inspirovány tvary účesů z 60. let, přesto působí jako zjevení z budoucnosti. Nosit podobně nápadný sestřih vyžaduje jistou dávku odvahy a exhibicionismu, rozhodně však nepůsobí lacině.

Máte dlouhé vlasy? Zapleťte je do copů

Dlouhovlásky nemusí zkracovat nic ze své pečlivě pěstěné hřívy, stačí se zaměřit na široké portfolio módních účesů, kterým vévodí copy. Vysoce umístěné pečlivě zapletené ohony ze dvou stočených pramenů mohou ještě ozdobit prameny umělých vlasů v módních barvách, nosí se i drdoly svázané z propletených vlasů. Návrat slaví i uvolněné copy jen lehce stažené několika spleteními a nošeny na straně.

Stejně dobře ale vypadá i další dlouhovlasý trend – volnost. Rozpuštěným vlasům jen stačí dodat na rozvernosti několika natupírovanými prameny a módní „ledabylý“ účes je hotov. Těm nejextravagantnějším jistě padne do oka trend, který razí např. herečka Tilda Swinton či zpěvačka Rihanna – podholené kratičké sestřihy s výraznou patkou přes oči. Ačkoli podobně razantní sestřih vypadá jako fatální a dále neupravitelný, právě polodlouhé vlasy v horních partiích skýtají poměrně široké možnosti úpravy – od hladké ofiny či patky přes načesané a tupírované „kohouty“ až k romanticky uhlazené vlně kopírující linii obličeje, inspirované líbivými 30. léty. Podobný sestřih ale unosí asi jen ty nejodvážnější.

Když barvu, tak jedině blond

Zaměřme se i na barvy. Jednoznačnou královnou je – jak jinak – opět blond. Pozor ale na jednotlivé odstíny, nosí se ty, které co nejlépe napodobují přirozené, sluncem vyšisované tóny. Chladnější barvy, které vévodily zimním měsícům, v jarním a letním období prozáří zlatavé a měděné odlesky, které se skvěle doplňují s do bronzova opálenou pletí. Měděné či skořicové barvy najdeme i ve škálách barev pro brunetky. Doplňuje je pak hotová hvězda letošního jara, temně hnědé, až černé tóny s višňovými či švestkovými akcenty, kterým sluší oslnivý lesk a nejlépe se vyjímají na již zmíněných geometricky přesných a hladkých účesech.

Vlasy tedy letos hrají svou originalitou a nápadnými úpravami významnou roli v celkovém dotvoření aktuálních módních trendů. Věnujte jim dostatek pozornosti, zvolte správný účes korespondující s vaší módní vizí a užijte si jaro ve středu zájmu všech milovníků dokonale sladěného vzhledu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Palačinky

(1 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat