Máte rády Orient? Kupte si harémové kalhoty

05.04.2010 | Krása a móda

Muži je nenávidí, ženy milují. To jsou tzv. harémové nebo turecké kalhoty. Vyznačují se výrazně sníženou sedovou linií a pokud končí až u kotníků, stěží je rozeznáte od široké maxisukně. Oplývají však neuvěřitelným pohodlím a řada žen na celém světě je zkrátka zbožňuje...

Aladinky neboli harémky spolehlivě poznáte právě podle výrazně sníženého sedu. Tvůrci tohoto výrazného trendu se nechali inspirovat v dalekém Orientu, kde má podobný střih kalhot doslova staletou tradici, především díky své vzdušnosti. Těm, které pronikly také do jarních módních kolekcí nejen střední Evropy, obvykle končí sed v půli stehen či v oblasti kolen, odvážnější nositelky ale klidně sáhnou i k níže střiženým variantám. Protože ale takto střižené kalhoty vytvářejí poněkud neobvyklý tvar, musí jejich nositelky střih a materiály, ze kterých jsou kalhoty šity, pečlivě vybírat. Především podle typu své postavy.

Střih vybírejte podle své postavy

Majitelky dokonalých tvarů, vysoké a štíhlé ženy, mohou bez okolků sáhnout po téměř každém modelu tohoto střihu, ať už jeho nohavice končí u kolen, v půli lýtek nebo u kotníků. Stejně tak na hloubce sedu závisí jen míra odvahy jejich nositelky. Ženy nižší postavy či plnějších tvarů se však harémových kalhot také vzdávat určitě nemusí. Vyloženě jim sednou dlouhé lehčí modely ze splývavých úpletů, které nevytvářejí „boule“, ale kopírují obliny těla a dovedou postavu paradoxně i prodloužit. Bránit se nemusí ani kratším variantám pod kolena. Protože ale pytlovité nohavice zkracují nohy, je na místě k širším modelacím střihů sáhnout po lehkých jarních kozačkách na rovné podrážce či ‚jezdeckých‘ holinkách těsně pod kolena. Kalhoty z tužších a méně poddajných materiálů s nižším sedem než po linii kolen by ale boubelky nosit raději neměly.

Velký výběr je i v materiálech

Nejvýraznější novinkou v letošní sezoně jsou po sérii odlehčených volnočasových kalhot z úpletů či lehké bavlny a lnu jednoznačně džíny. Těm nižší sed dodává charakteristický rošťácký look a své majitelce neotřelý a nepřehlédnutelný šmrnc. I zde je ale třeba pečlivě vybírat, variabilita střihů se různí a ne všechny takto výstřední tvary sluší všem. Jistě si ale vyberete ten správný.

Kombinujte tak, abyste nepřekombinovaly

Vždy si ale podobně střižené kalhoty pečlivě ozkoušejte, a pak dobře kombinujte s dalšími částmi outfitu. Nejlépe s přiléhavějšími kousky – topy či letos znovobjevenými ‚body‘. Doplnit je můžete aktuálním hitem, krátkou motorkářskou bundičkou z kůže či koženky končící u pasu.
V letních měsících jistě najdou nositelky tzv. tureckých kalhot zalíbení v dokonalé kombinaci vzdušných kalhot s trendem v podobě gladiátorských páskových sandálků, které spolu letos tvoří nerozlučnou trendy dvojici.

Nejdůležitější ale je nosit turecké kalhoty sebejistě a s odvahou. Jakmile se rozhodnete, že tento neobvyklý a poněkud ‚ulítlý‘ trend pojmete za svůj, stůjte si za ním, noste jej s grácií a nápaditostí
a určitě sklidíte obdiv!


Adresář:

New Yorker, Václavské nám.1, Praha 1 a síť prodejen po celé ČR
Reserved, OC Palladium, nám. Republiky 1, Praha 1
Supremebeing, Kebab Fashion Store, Dušní 13, Praha 1, www.kebabstore.cz
Sanu Babu, Michalská 20, Praha 1, www.sanubabu.cz
s.Oliver. Metropole Zličín, Řevnická 1, Praha 5
Denny Rose, OC Chodov, Roztylská 4, Praha 4






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat