Sen o bezchybné pleti? Může to být skutečnost

12.04.2010 | Krása a móda

Dokonale vyhlížející pleť ve sjednoceném barevném tónu, prostá nežádoucích pupínků, roztažených pórů či jiných drobných nedokonalostí. To je sen každé z nás a dosáhnout jej jistě není nemožné.

Aby byla vaše pleť dokonalá, stačí vedle běžné péče o pokožku, sáhnout po vhodných produktech dekorativní kosmetiky, a také je umět náležitě používat. Poradit si s výběrem a bezchybnou, tedy téměř nepostřehnutelnou aplikací make-upu, není úplná hračka, ale když si je osvojíte, máte vyhráno.

Méně je více

Základním úkolem nejnovější generace make-upů je schopnost skrýt nechtěné nedokonalosti pleti, a přitom si zachovat sametově hebký a matný povrch, aniž byste byly nuceny použít ještě pudr. Jejich společným jmenovatelem tedy musí být také lehkost, schopná přirozeného vzhledu i po aplikaci co nejjemnější vrstvičky přípravku.

Správný make-up musí vydržet celý den

Další, neméně významnou vlastností, na kterou byste se při výběru měly zaměřit, je doba, po kterou make-up vydrží bez úhony na vaší tváři. Nejnovější přípravky jsou hotovými přeborníky v dlouhotrvajícím efektu působení. Ten umožňují patentované technologie, které za použití novátorských přísad posunují hranice odolnosti dlouhotrvajících líčidel opět o krok dále. Jsou jimi třeba elastomerické silikony, které odolávají otěru i otiskům a výrobci make-upu, který jej obsahuje, tvrdí, že vydrží i ten nejnáročnější strečink. Najdete je v make-upu SuperStay 24 značky Mabylline, který se honosí až 24hodinovou „výdrží“.

Neviditelná lehkost

Dalším novým trikem je až neuvěřitelná lehkost. Pyšní se jí například multifunkční líčidlo L´Oreal, jehož ojedinělá konzistence je dílem milionů mikrobublinek naplněných vzduchem. Ty jej odlehčují, přitom ale zaručují dokonalé krytí. Použít jej můžete hned třemi způsoby: Jako podkladovou bázi, která vyhladí jemné vrásky, jako zmatňující make-up, kterým docílíte barevného sjednocení pleti nebo jako pudr, zanechá totiž pleť stejně hebkou a matnou. Stabilizaci a dlouhotrvající efekt make-upu Matte Morphose má na svědomí složka z těkavých olejů, které se při aplikaci uvolňují a stabilizují vrstvu líčidla na pleti.

Myslete i na ochranu proti sluníčku

S přicházejícím letním sluníčkem ale nesmíme opomíjet ani ochrannou funkci dekorativních přípravků. Tu nabízí například značka Vichy, jejíž novinka – make-up Aératient Pure – oplývá faktorem SPF 20. Jeho dvojí účinek je zaměřen nejen na co nejpřirozenější sjednocený odstín pleti, ale i na její zdraví. Podle druhu pokožky ještě můžete vybírat z dvou různých textur přípravku.

Na místě je i dokonalá hydratace. Voda dodává pokožce svěžest a mladistvý vzhled, proto je třeba myslet na ni i při aplikaci líčidel. Najdete ji ve fluidním make-upu Lancôme, jehož textura je molekulami vody doslova prosycena a pleť zároveň zmatňuje i hydratuje. Teint Idole Silky Mat ale slibuje víc než pouhý make-up. Po sedmi dnech se dostaví i zúžení rozšířených pórů, podle klinických testů po dvou týdnech dochází při jeho každodenním použití k vyhlazení drobných nedokonalostí pleti. Péče o vaši tvář tedy získává na intenzitě. Již při líčení vlastně můžete o pleť pečovat a pracovat na jejím vyhlazení, hydrataci a sjednocení tónu zároveň. Čas, který ušetříte, tak můžete strávit zcela podle svých představ, inovativní přípravky z dílen nejvyhlášenějších kosmetických značek to určitě vydrží, aniž by to na vaší dokonalé tváři bylo patrné.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat