Návrat námořnického stylu. Poradíme vám, jak na to

26.04.2010 | Krása a móda

Ještě, že se módní trendy stále vrací. Ochudit milovnice módy o styl, inspirovaný korzáry a mořskými vlky, prosluněnou riviérou a přímořskými letovisky celého světa by byla škoda. Námořnický trend tak je v plné parádě zpět i letos. Ovšem, že ještě vydařenější, ženštější a plný nefalšovaného sex-appealu!

Dominujícími prvky trendu všemi oblíbeného jsou jednoznačně proužky. A především ty v klasické barevné kombinaci bílé a indogo modři. Letos si můžete pohrát s jejich rozměry – nosí se vlasové linie, proužky klasické šíře, maximalistické pruhy, a navíc také divoké a nespoutané kombinace hned několika z nich.

Vybírejte opatrně

Takto komponované modely je třeba pečlivě vybírat, aby nedeformovaly siluetu, není to však příliš složité, přestože klasická pravidla mluví jinak. Je jasně prokázáno, že proužky, pokud jsou dobře zvoleny, si může dovolit nositelka opravdu s jakýmkoliv typem postavy.

Námořnice v červené?

Kromě obligátní modrobílé klasiky ale letos okouzlily svět módních tvůrců i proužky doplněné další nezbytnou barvou – karmínovou, rudou, zkrátka zářivě červenou. I ty se důmyslně kombinují s modrobílými a vznikají nové a neokoukané barevné i střihové variace. Rudá se často objevuje i na doplňcích přímo aplikovaných na topech v podobě femininních mašlí, látkových květů či lemování, jako samostatný prvek ji pak můžete do námořnického outfitu propašovat v podobě smyslně zbarvených balerín, kabelky, čelenky do vlasů či širokého pásku. Výrazný rudý akcent klasický námořnický styl letos povyšuje na žensky rafinovanou podívanou plnou vzrušení.

Jen pruhy nestačí

Tento trend ale rozhodně nezačíná a nekončí u roztomilých modrobílých pruhů. Hitem jsou dobře padnoucí sáčka s výraznou pasovou linií či dvouřadého střihu v barvách typických pro francouzskou Riviéru. Nosí se sexy topy bez ramínek, odhalující ramena a dekolt, klasické rozšířené nohavice kalhot se sklady či knoflíkovými lištami a rozšířenou siluetou, která v provedení z příjemných splývavých a vyletněných materiálů krásně podtrhuje ženské přednosti. Doplňují je právě nastupující módní hity v podobě dřeváčků na platformě či jehle nebo klasika v podobě bezkonkurenčně nejpohodlnějších bot světa – balerínek. Chybět nesmějí ani jednoduché, ale elegantní prošívané kabelky inspirované modely Chanel, které zdobí nepostradatelná řetězová ucha a kování.

Nezapomeňte na doplňky

Námořnickému stylu ale letos vévodí také jistá míra extravagance. Již zmíněné odvážné kombinace proužků jsou jen začátkem. Hlavním nositelem vzrušující odlišnosti jsou jednoznačně doplňky. Ty září zlatými barvami a přináší tak do celého trendu lesk a luxusní šmrnc. Zde neskromně platí – čím více, tím lépe. Ověste se tedy masivním náhrdelníkem (nemusí chybět ani přívěsek ve tvaru kotvy či majáku!), sáhněte po nepřehlédnutelných cinkavých náušnicích, které rozvlní každý váš krok nebo po nekonečných řadách náramků, které sotva unesete.

Marnivost a maximalismus totiž námořnickému stylu v jeho nejaktuálnější podobě dodává smyslný nádech atmosféry světa filmových hvězd, a vy se tak můžete naoko stát jednoduše jednou z nich. Pokud svůj námořnický model doplníte ještě o nepostradatelný širák s obří krempou, efekt bude dokonán. Takto nápadný prvek ale přece jen, spíš než do ulic uspěchaného velkoměsta uprostřed Evropy, patří na rozpálené pobřežní korzo. Nezapomeňte si tedy námořnické modely se vším, co k nim patří, sbalit na vaši letošní dovolenou. Zazáříte jako pravá filmová hvězda.

Adresář:

F&F, F&F Blue, v síti hypermarketů Tesco po celé ČR
Topshop, OC Palladium, nám. Republiky 1, Praha 1
Tommy Hilfiger, Salamander, OC Nový Smíchov, Plzeňská 8, Praha 5
Marks&Spencer, Václavské nám. 36, Praha 1
Reserved, Metropole Zličín, Řevnická 1, Praha 5
Bandolera, OD Kotva, Revoluční 4, Praha 1
New Yorker, Na Příkopě 1, Praha 1
Next, OC Nový Smíchov, Plzeňská 8, Praha 5.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat