Nechte se spoutat módními řetězy

24.05.2010 | Krása a móda

Aktuální trendy jsou plné výrazných detailů. Na nich je doslova vystavěn nápaditý ráz a neokoukaný styl nejnovějších trendů. Jedním z nepřehlédnutelných prvků jsou i řetízky a řetězy všeho druhu.

Najdete je nejen jako aplikace na šatech, topech či náramenících kabátků. Nosí se kolem krku i boků, najdete jimi protknuty módní široké pásky, náramky, obtěžkávají i kabelky, samozřejmě šperky a bižuterii a řadu dalších doplňků.

Šperky a doplňky

Kouzlu výrazného optického prvku v podobě řetězů a řetízků tak letos podlehl nejeden významný módní dům. Tipy, jak je nosit, můžete najít v aktuálních kolekcích celé řady renomovaných značek. Louis Vuitton zvolil cestu výrazných šperků, jeho modelky byly přímo obtěžkány masivními řetězovými náhrdelníky. Módní duo Dolce&Gabbana zase sáhlo po zdobených brašnách a kabelkách, v jejich kolekci ale narazíte i na sexy šaty ozdobené řetězy. Pozadu nezůstává ani Marc Jacobs, Missoni, Stella McCartney či americká návrhářka Donna Karan, která letos okouzlila svět rozevlátými kovovými náhrdelníky s řadami tenkých řetízků různých délek.

Řetězy s nádechem elegance

Přestože se může zdát, že řetězy jako zdobný prvek inklinují spíše k divočejším stylům jako punk či k inspiraci rockovými hvězdami, opak je pravdou. Dnes vévodí i výsostně uhlazeným kolekcím, módním prvkům inspirovaným retro stylem nebo vlivům 80. let minulého století. Zkrátka, opět je dostatek prostoru, nejen pro módní fantazii. Na rozdíl od dřívějších sezon navíc řetězy pronikly do vysoce elegantní krejčoviny – světa luxusních společenských šatů, koktejlek nebo jako masivní doplňky klasického šarmantního kalhotového kostýmu. Hitem jsou například modely z luxusních tkanin ozdobené stylově kontrastními řetízkovými ramínky.

Pro každodenní nošení

Ani běžná vycházková móda není této kovové mánie nijak ušetřena. Mnohem lépe ale asi padne do oka širším masám nositelek. Řetězy se totiž v běžně nošených kolekcích objevují velice často i ve formě nápaditých potisků či vzorů, obvykle jako falešné náhrdelníky či ozdoby výstřihů. Tyhle řetízky se vám rozhodně nezapletou do vlasů, ani nebudou nápadně zvonit na každém kroku, přesto však plní funkci trendového zdobného prvku i pro méně odvážné nositelky prahnoucí po módních výstřelcích.

A do jakých odstínů řetězové modely doladit?

Nosí se především barvy klasických drahých kovů – zlatá, stříbrná či odstíny mědi a bronzu, které sladíte v podstatě s jakoukoliv barevnou škálou. Retro vlivy ale zapůsobily i zde, a tak můžete narazit na celou řadu doplňků z plastu, které může zdobit v podstatě jakákoliv barva. Převládá černá, nechybí však ani pestré neonové odstíny, které doslova magneticky přitahují pozornost ke své odvážné nositelce.

Řetězové detaily ale neodmyslitelně patří i k stále oblíbenému námořnickému stylu. Jeho klasickou trikoloru lze doplnit jak klasickými zlatými, tak i stříbrnými či načervenalými odstíny kovů. Všechny s oblíbenou barevnou trojkombinací zafungují perfektně.

Adresář:

Miss Sixty, Slovanský dům, Na Příkopě 22, Praha 1
Lindex, OC Chodov, Roztylská 4, Praha 4
KappAhl, OC Olympia, U Dálnice 77, Brno Modřice
Topshop, OC Palladium, nám. Republiky 1, Praha 1
Bershka, OC Chodov, Roztylská 4, Praha 4
Marks&Spencer, Melantrich, Václavské nám. 36, Praha 1
Reserved, Metropole Zličín, Řevnická 1, Praha 5
New Yorker, Na Příkopě 3, Praha 1
Vero moda, Na příkopě 25, Praha 1.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat