Do chladných dní v sukni? Určitě! Ale jen v maxidélce

31.08.2010 | Krása a móda

Nechce se vám spěchat do ryze podzimních outfitů? Prodlužte si dojem léta střihem sukně, který oceníte doslova za každého počasí, využít se totiž dá jak v zimě, tak za vlahých letních dnů. Řeč je o sukních až ke kotníkům, pro které se trefně vžil přídomek „maxi“.

Možná vás donedávna odpuzovaly svou příchylností k alternativnějším módním výstřelkům, obavy ale nejsou na místě. I dlouhé sukně mohou reprezentovat elegantní a vytříbený styl své nositelky, stačí jen zvolit správnou kombinaci střihu, vzorů i materiálu.

Výběr střihu musíte především přizpůsobit typu své postavy

Není pravdou, že by si tento model mohly dovolit jen vysoké a štíhlé ženy, střihově se ale modely pro ženy menší postavy rozhodně liší. Absolutně všem sluší ty kousky, jejichž lem ležérně ovívá paty a téměř se dotýká země. Není sice nejpraktičtější, protože s ním doslova vymetete každé smítko, ale rozhodně vypadá absolutně dokonale a každé siluetě dodá unikátní tvary.

A co materiáy?

Novátorsky pojaté úpletové tunelovité sukně této délky z velice pružných materiálů sice neomezují při chůzi, jak by se mohlo zdát, opatrné by při jejich výběru ale měly být ty z nás, které příroda obdařila bujnějšími tvary v oblasti boků.

O pár centimetrů kratší sukně, které patří k nejoblíběnějším, nejlépe vynikají v sytých, ale nepříliš vyzývavých barvách, aby se dobře kombinovaly se zbytkem outfitu. Nosí se v složitějších tulipánovitých střizích, v siluetě písmene A nebo volnějšího střihu z lehkých vzdušných materiálů, které rozhýbe každý krok.

A co k nim?

Výraznější vzory jsou spíše na škodu, štíhlé a vysoké dívky ale nemusí mít obavy ani z nich. Protějškem maxisukně by vždy měly být jednodušší kousky a ani s doplňky to příliš nepřehánějte. Vyloženým hitem babího léta jsou modely se sukní a prodlouženým svetříkem, které doplníte pletenou čepicí či kabelkou přes rameno na dlouhém řemeni, který sahá až pod boky.

Jakékoliv dlouhé, svislé linie model ještě více prodlouží, vyvarujte se ale přílišného zvýrazňování pasové linie. Jedině tak zůstane model s maxisukní ucelený a elegantní za každých okolností. Samostatným typem je maxisukně tulipánového střihu ozvláštněná vysokým pasem. Ta je určena především pro vyšší postavy, tento model ale přímo vyžaduje zvýraznění pasu. Nejlépe se vyjímá s vypasovanou blůzou košilového střihu, pásek postavě dodá tvar a prodlouží dolní polovinu těla.

Doplňky

Ideální obuví k maxisukni jsou jednoznačne sandálky či žabky na absolutně rovné podrážce. S přicházejícém ochlazením je ale třeba poohlédnout se i po jiných typech obuvi. K sofistikovaným sukním nemějte obavu sáhnout po šněrovacích botkách na jehle, či vyšším podpatku, které vzaly podzimní kolekce doslova útokem a oceníte je i při vytváření dalších trendových podzimních kreací. Odpůrkyně podpatků nezůstanou zkrátka a mohou zkusit jakékoliv polobotky s výraznější špičkou, ležérní mokasíny nebo vysoké odlehčené kozačky, které sice z většiny sukně skryje, o to podmanivější ale bude výsledný efekt.

Adresář:

Ann Christine, Palladium, nám. Republiky 1, Praha 1
Lipsy, Tesco My, Národní tř. , Praha 1
H&M, pasáž Myslbek, Na Příkopě 21, Praha 1
Topshop, Palladium, nám. Republiky 1, Praha 1
Marks&Spencer, Václavské nám. 36, Praha 1
Lindex, OC Chodov, Roztylská 4, Praha 4.






Celkem 0 komentářů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat