Psaníčko či váček? Poradíme vám, jakou si vybrat kabelku

17.08.2010 | Krása a móda

Váháte, jakou kabelku si pořídit, aby co nejlépe doladila váš současný módní šatník, a přitom doufáte, že vám ještě několik sezon vydrží? Nechte si poradit. Připravili jsme pro vás čtyři nadčasové modely, které dovedou vykouzlit trendy vzhled za každých okolností!

Model č. 1: Maxipsaníčko

Věrná napodobenina roztomilých minikabelek do dlaně patří k módním výstřelkům, které jen tak neomrzí. Na rozdíl od těch miniaturních - rozměrnější kabelky “do ruky” oplývají především dostatkem prostoru pro všechny každodenní nezbytnosti, nenechají vás ale nikdy nosit s sebou nic navíc. Dlouhé odepínací ucho, kterým tyto modely obvykle disponují, navíc nabízí možnost nosit je i přes rameno a mít tak obě ruce k dispozici. Nejelegantněji ale vypadá maxipsaníčko nošené ležérně v dlani. Nosí se kožené či koženkové modely, syntetickým materiálům vévodí vysoký lesk a kovové detaily. Nejlépe si rozumí s odvážnějším módní stylem plným drobných ale nepřehlédnutelných detailů.

Model 1: Šedivé džíny Adidas Originals - 4290 Kč, šněrovací kotníkové semišky Ann Christine - 949 Kč, kožená bunda do pasu Lipsy My Tesco, kožená brašna Marks and Spencer - 2499 Kč, svetřík se zlatými knoflíky New Yorker - 459 Kč.
 

Model č. 2: Váček

Kabelka se stahovací šňůrkou či jen svým tvarem zběžně připomínající vak či pytlík, si našla místo nejen mezi venkovsky vyhlížejícími modely. Překvapí vás kousky pobité cvočky, které skvěle doladí třeba rockem inspirovaný módní trend. Přitažlivý tvar nepřehlédnutelné kabelky si našel cestu napříč styly a získává si stále více na oblibě. Disponuje dostatkem prostoru, vypadá dobře ať už je větších, či menších rozměrů, a stává se tak velmi univerzálním modelem. Oblíbeným zdobným prvkem váčkovitých kabelek ja další dominanta letošních módních vychytávek - třásně a střapce, nejen z kůže.

Model 2: Proužkované šaty s páskem H&M - 1499 Kč, šperk se záplavou řetízků Lindex - 399 Kč, černý trenčkot Lipsy My Tesco, kabelka s prošíváním Next - 1300 Kč, černobílé balerínky s mašlí Pullandbear - 599 Kč.

Model č. 3: Ušlechtilé prošívání

Kabelky, vzdáleně připomínající svým typickým prošíváním třeba matraci, patří možná trochu překvapivě k vrcholům elegance. Neobejdou se tak bez nich milovnice střídmých, ale prudce aktuálních kreací, jímž tyto módní stálice, proslavené legendární Coco Chanel kralují opět již po několik sezon. Hitem jsou modely z leštěné kůže či její imitace v pastelových barvách, které vkusně doplňují drobné, kovově lesklé detaily nebo naopak nápadná řetězová ucha. Zde se na velikost nehledí, nosí se to, na co právě máte chuť, narazíte tak na miniaturní kabelky s dlouhými uchy přes rameno, stejně jako na objemnější brašny s dvěma uchy, nonšalantně nošené módními odbornicemi striktně “přes loket”. Vyberte si zkrátka tu, kterou si zamilujete.

Model 3: Šaty s atypickým vzorem a střihem Lipsy My Tesco, retro sluneční brýle Mango - 499 Kč, psaníčko se zipy Miss Sixty - 2790 Kč, stahovací pásek s červenou gumou H&M - 399 Kč, černé boty na vysoké platformě Baťa - 1799 Kč.

Model č. 4: Kurýrní služba

Neobvykle tvarovaná brašna nejčastěji z kůže, která vypadá jako zavazadlo pošťáků či městských “messengerů”, si získává zasloužené místo na módním výsluní nejen svou praktičností. Spousta kapes a složitější členění pojme mnoho potřebností. Typickým poznávacím znamením kurýrní tašky jsou také přezky, a ty dovedou být vpravdě zdobným prvkem. Oblíbené jsou i odlehčené plátěné brašny s koženými detaily, jejichž cena nevystupuje tak vysoko jako u kousků z ušlechtilé, ale také patřičně trvanlivé silnější kůže.

Nemůžete se rozhodnout, kterou krasavici zvolit? Aby se vám lépe vybíralo, připravili jsme pro vás několik názorných módních kombinací, jak zmíněné modely nosit, najít si v nich svůj styl, a užít si tak jejich dokonalost naplno.

Model 4: Květovaný top Ann Christine - 269 Kč, džínová sukně se zapínáním na dva kožené pásky Pullandbear - 899 Kč, balerínky se stříbrnou aplikací Baťa - 999 Kč, bižuterie s penízky Promod - 249 Kč, kabelka ve tvaru váčku Debenhams - 1099 Kč. 

Adresář:

Promod, OC Nový Smíchov, Plzeňská 8, Praha 5
Baťa, síť prodejen obuvi po celé ČR
Next, Arkády Pankrác, Praha 4
Lipsy, My, Národní třída 42, Praha 1
Miss Sixty, Slovanský dům, Na Příkopě 22, Praha 1
Ann Christine, Palladium, nám. Republiky 1, Praha 1
H&M, pasáž Myslbek, Na Příkopě 21, Praha 1
Pull&Bear, OC Chodov, Roztylská 4, Praha 4
Mark&Spencer, Melantrich, Václavské nám. 36, Praha 1
Lindex, OC CHodov, Roztylská 4, Praha 4
Adidas, Jungmannovo nám. 3, Praha 1
Mango, Metropole Zličín, Řevnická 1, Praha 5
New Yorker, OC Nový Smíchov, Plzeňská 8, Praha 5.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat