Prokleté džíny! Také vám nesedí?

Ženy odjakživa touží po perfektně padnoucích džínech. A touží přímo bolestně! Nejnovější průzkum zjistil, že 77 % žen věří, že najít správné džíny je bolestnější než depilace voskem. A 95 % z nás si dokonce myslí, že dokonale padnoucí džíny vůbec neexistují.

Široké, skinny, s rozšířenými nohavicema, bokovky, s kapsami či bez? Které džíny si vybrat, aby vaší postavě přidaly na kráse a ne naopak? Podle zkušených módních expertů existují triky, které by měla znát každý žena bojující s problémem vybrat si ty pravé.

Nejčastější chybou podle módních guru je, že ženy v obchodech automaticky stahají po snových džínách velikosti 26 až 27, a přestože vypadají božsky, většina "obyčejných" žen by se do nich oblékla jen zázrakem. Pravdou je, že čím užší džíny vidíme, tím víc toužíme přiblížit se jejich velikosti. Možným vysvětlením je, že právě super úzké džíny v naší mysli evokují představu ideální sexy postavy. A čím víc do nich investujeme, tím hůř se s nima loučíme.

Většina žen nevlastní jeden pár džínů, ale hned několik. Světlejší na léto, středně modré, aktualní trendy tmavomodré, s rozšířenými nohavicemi či zvýšeným pasem. Každý rok se objevuje tolik denimových trendů, že zřejmě není jiného kusu oděvu, který by tolik podléhal rozmarům módy.

Zaškatulkujte se

Než skočíte do kabinky s dvanácti kusy na zkoušení, možná bude lepší a pohodlnější nejprve se zařadit k určitému typu postavy. Máte křivky nebo chlapeckou postavu? Překáží vám velký zadek? Máte vystupující bříško? Většina žen není se svým tělem spokojená a mnohé mají problém vybrat si džíny, ve kterých by se nejen cítily pohodlně, ale i atraktivně.

1. Přesýpací hodiny

Záviděla by vám vaše vytvarované křivky i Marilyn Monroe? Naneštěstí dnes jsou ideály krásy o trochu užší, a tak se jim většina žen snaží přizpůsobit dietami a výběrem obtáhnutých kalhot. Jenže genetiku nezměníte a širší boky samy od sebe nezmizí. Výběrem vhodných džínů ale můžete svoji postavu opticky vytvarovat.

Váš trik pro krásnou postavu se jmenuje streč. Džíny, které mají střečové vlákno se vaší postavě perfektně přizpůsobí. Pozor si však dávejte na kapsy, ozdobné aplikace, těžkou džinovinu, ve které byste vypadala objemnější a též vynechejte světlé odstíny. Ideální nejsou ani postupně se zužující typy, naopak - vybírejte si střihy, které mají buď mírně rozšířené nebo rovné nohavice jako kontrast k širokým bokům. Tmavý denim vám padne nejlépe.

2. Široké boky

Tzv. hrušky to s výběrem džínů skutečně nemají jednoduché. Zvláště pak v době, kdy jsou trendy skinny dříny, které vytáhnete stěží po stehna. Místo obtáhnutých kousků vsaďte na jiný aktuální trend - zvonové džíny a džíny na způsob sedmdesátých let. Pozornost přivedete na ploché bříško a pěkný dekolt tričkem s výrazným motivem. Pozor ale na kapsy, hlavně ty boční, dále pak na vertikální pásy po bocích nohavic, křivé šití a vzory, které by okamžitě upoutaly. Tmavý denim a černé džíny vám opticky zeštíhlí postavu.

3. Chlapecky rovná

Jste štíhlá, ale svoje číslo XS byste raději vyměnila za ženštější tvary? Využijte trend chlapeckých postav a klidně se nechte zlákat na trendy skinny kalhoty. Křivky vám opticky vytvoří i vysoký pas, do kterého lehko zastrčíte košily nebo top. Vyvarujte se však tzv. kapsáčům a příliš širokým nohavicím, které mají tendenci zdeformovat postavu. Dovolit si můžete i světlý denim na léto, ale výborně se na vaší postavě budou vyjímat i barevné džínsy.

Triky do kabinky

TRIK č. 1: Džíny by neměly jen skvěle vypadat, ale také musí být pohodlné. Proto si neváhejte v kabince sednout, dřepnout, projít se a znovu si sednout. V džínách budete několik hodin denně a měly by proto být maximálně komfortní.
TRIK č. 2: Pozor na klamný odraz v kabince - mnohé obchody mají tzv. zeštíhlující zrcadla, které vám sice na chvíli poskytnou uspokojení a příjemný pohled na postavu, ale skutečnost je pořádně vzdálená. Tmavý denim zužuje a je trendy.
TRIK č. 3: Místo velikostí se soustředte na tvar džínů. Je přece jedno, že nosíte číslo 40, pokud v nich vypadáte božsky, ne?

Závěry průzkumu agentury GfK pro Levi’s® zjistil, že:
     •  87 % touží po džínech, které by jim seděly lépe než ty, které nosí.
     • 95 % žen si myslí, že dokonale padnoucí džíny vůbec neexistují.
     • pouze 33% je spokojeno s tím, jak jim džíny sedí.
     • 67 % žen usuzuje, že džíny jsou navrženy pro ženy s ideální postavou.
     • 54 % žen si vyzkouší minimálně 10 typů džínů, než si vybere ty, které koupí.

Skinny džíny

Skinny džíny, Slim-fit džíny neboli hezky česky cigaretové džíny. Skinny džíny jsou šity přímo na tělo a kolem kotníku jsou často ještě zúženy, kopírují tak přesně linie nohou. Tyto džíny však vyžadují velmi štíhlou postavu s menšími boky.
Nejlépe pak vypadají k vysokým podpatkům.

Boot cut

Boot cut jsou džíny, jež jsou zúženy v části stehen a kolen a dále se zvolna rozšiřují. Opicky prodlužují nohy a hodí se také pro ženy se širšími boky, protože odpoutávají pozornost a vyrovnávají postavu.

Straight cut


Straight cut neboli rovný střih zahrnuje rifle, jejichž obvod nohavic je stejný po celé délce.

Bell-bottoms

Tyto džíny známe pod českým názvem zvonáče. Pod vlivem hippie trendů se zvonové džíny v poslední době opět dostávají do kurzu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:46
13 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:14
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:12

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat